Siirry sisältöön

Jäteasemille lisää palveluja

Muutamat Rosk’n Rollin jäteasemat saavat syksyn myötä uusia palveluja. Toivotut Ota ja jätä -kierrätyskontit tulevat nyt Karjaan ja Loviisan jäteasemien asiakkaiden käyttöön. Karjaan ja Karkkilan jäteasemilla puolestaan on alettu vastaanottamaan kipsilevyt erikseen lajiteltuna, jolloin sekajätteeseen päätyy yhä vähemmän materiaalia.

Ota ja jätä -kierrätyskonttiin voi jättää ehjiä, käyttökelpoisia tavaroita ja ottaa vapaasti tavaraa itselleen. Tähän asti Ota ja jätä -kontteja on ollut vain Porvoon Domargårdin ja Lohjan Munkkaan jätekeskuksissa, lokakuun alusta lähtien ne löytyvät myös Karjaan ja Loviisan jäteasemilta.

Kierrätyskonttiin jätettävän tavaran tulee olla ehjää ja turvallista uusiokäytettäväksi sellaisenaan.  Kierrätyskonttiin ei oteta sähkölaitteita, pientä tilpehööriä eikä vaatteita. Jäteaseman työntekijä varmistaa, että kierrätyskonttiin tarkoitetut tavarat soveltuvat sinne. Kontit ovatkin auki vain silloin, kun paikalla on henkilökuntaa.

Asiakas maksaa kierrätyskonttiin jättämistään tavaroista normaalin jätteen vastaanottomaksun jätelajin mukaan.

Kipsilevyt sekajätettä edullisemmin

Puhtaat kipsilevytlajitellaan erikseen ja vastaanotetaan sekajätettä edullisemmalla hinnalla Lohjan Munkkaan, Porvoon Domargårdin, Loviisan, Sipoon, Tammisaaren ja Vihdin jäteasemien lisäksi nykyisin myös Karjaan ja Karkkilan jäteasemilla. Näillä jäteasemilla kipsilevyjen vastaanottohinta on 4,50 € / alle 200 litraa; 9,50 € / alkava m³. Muilla jäteasemilla kaikki kipsilevyt vastaanotetaan sekajätteenä sekajätteen hinnalla.

Kipsilevyihin ei saa lajitella maalattuja tai tapetoituja kipsilevyjä eikä tasoitteita; nämä ovat palamatonta sekajätettä. Kipsijätettä käytetään Gyproc-kipsilevyissä korvaamaan neitseellistä kipsiä.