Siirry sisältöön

Inkoo otti aimo harppauksen alueellisen elinvoiman raportissa

Inkoon sijoitus parani rutkasti, kun tarkasteltiin miten eri kuntien ja alueiden tulevaisuusvalmius kehittyy. Viime vuonna kunta oli sijalla 81, tänä vuonna sijoitus on 47. Raportissa tarkastellaan kaiken kaikkiaan 293 kuntaa.

Raportissa mitataan kuntien tulevaisuusvalmiutta kolmen pääteeman kautta: inhimillinen pääoma (väestö, osaaminen, haavoittuvuus), tuotettavuuden ja talouden tekijät (työpaikat, työvoima, ansiotaso, yritykset ja kuntatalous) ja vihreä siirtymä (kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen, investoinnit, vastuullinen resurssien käyttö ja kuluttaminen). Kaiken kaikkiaan käytössä on 21 indikaattoria, jotka lopuksi lyödään yhteen, antaen kunnalle elinvoimaindeksin.

Inkoon indeksi on tänä vuonna 140 (viimevuotinen 123). Vertailun vuoksi voidaan mainita, että listan kärjessä olevan Pirkkalan indeksi on 175. Listan toisella puolella indeksi on 32.

– Omalta osaltamme voimme olla erittäin tyytyväisiä tähän kehitykseen. Tästä parantaminen edellyttää sitä, että työskentelemme jatkossakin aktiivisesti mm. yrittäjäystävällisyyden, saavutettavuuden ja kunnan kävijämäärän lisäämisen parissa. Ja meidän pitää ennen kaikkea huolehdittava siitä, että kuntamme asukkaat viihtyvät ja että heillä on positiivisia kokemuksia kunnan palveluista, sanoo viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin.

Löydät koko listan ja raportin (vaatii sähköpostiosoitteen) täältä: https://www.wsp.com/fi-fi/nakemyksia/alueiden-tutkimus-2023(siirryt toiseen palveluun)

Konsultointiyritys WSP on laatinut raportin Suomessa 2021 alkaen.