Siirry sisältöön

Rantaraitin kehitys jatkuu – Uusi kävelysilta yhdistää Lilluddenin ja satama-alueen

Tänä talvena aloitetaan uuden sillan rakentaminen, joka yhdistää satama-alueen Lilluddeniin. Silta, jonka nimeksi on annettu Lilluddenin silta, tulee olemaan 60 metriä pitkä ja valmistuu viimeistään pääsiäiseksi 2024. Sillalle tulee myös taukopaikka penkkeineen, jossa voi esim. nauttia kupin kahvia. Suunnitelmien mukaan silta tulee näyttämään pidemmältä puulaiturilta.

Kuvassa näkyy mistä silta alkaa sataman puolelta. Kaislikon toisella puolella näkyy Lilludden.

Prosessi jatkuu hankinnan tarjouspyynnöillä.

Sillan ja koko rantaraitin tarkoituksena on avata keskustan ranta-alueet paremmin kunnan asukkaille ja yleiseen käyttöön. Ensimmäisessä vaiheessa reitin kokonaispituus tulee olemaan noin 1,5 km. Suunnitelmissa on myös pidentää reittiä niin, että se ulottuu aina satama-alueesta hieman itään sijaitsevaan Katajanokalle asti. Ja tässä viitataan tietysti Inkoon Katajanokkaan, eikä Helsingin!