Siirry sisältöön

lloisuuden kasvot – tapasimme vuoden 2023 iloisimman inkoolaisen

Kahden kuluneen kuukauden aikana olemme kääntäneet jokaisen kiven löytääksemme vuoden iloisimman inkoolaisen. Teidän avullanne löysimme lopulta kolme aidosti iloista ja positiivista henkilöä, jotka joutuivat vielä kerran tiukkaan äänestyskisaan. Tasaisen finaalikierroksen jälkeen voittajaksi kruunattiin iloisuutta säteilevä Irina Avdejenkov. Tapasimme Irinan ja hänen tyttärensä kahvikupin ääressä keskustellaksemme ilosta ja siitä, miksi Inkoo on paikka, joka mahdollistaa iloisia hetkiä.

Irina on alun perin kotoisin Pärnusta, Virosta. Hän kertoo vihdoin alkaneensa tuntea olevansa ihka aito inkoolainen, asuttuaan kunnassa pian huimat 20 vuotta. Hänen taustansa huomioon ottaen keskustelemme lyhyesti, kuinka integroituminen paikallisyhteisöön tapahtui. Irina kertoo että alussa kielen kanssa oli haasteita, mutta nykyään hän osaa suomea ja palvelee myös ruotsiksi ns. ”kauppakielellä”. Kuriositeettina mainittakoon, että ”hevonen” oli ensimmäinen suomenkielinen sana, jonka hän oppi.

Tytär ja äiti.

Irinan iloiset kasvot ovat kiistatta tunnetut täällä Inkoossa. Hän työskentelee paikallisessa S-Marketissa, jossa hän on viihtynyt jo 13 vuoden ajan. Viime aikoina monet asiakkaat ovat tulleet hänen luokseen onnittelemaan häntä tästä hienosta nimityksestä.

– Tällä hetkellä olen ymmälläni kahdesta asiasta. Ensinnäkin, että niin monet äänestivät minua, ja toiseksi, että niin monet vielä onnittelevat minua! Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia äänestäneitä, myös niitä, jotka äänestivät muita hienoja ehdokkaita. Rakastan iloista Inkoota ja kaikkia, jotka käyttivät aikaansa äänestääkseen minua, Irina sanoo leveästi hymyillen.

Kysyessämme, että mikä tekee Inkoosta iloisen paikan, Irina korostaa luonnon ja meren läheisyyttä, mukavia ulkoilualueita sekä rauhallisuutta. Hän mainitsee myös, että kunnassa on viime vuosina tapahtunut paljon hyvää kehitystä, joka on lisännyt viihtyvyyden tunnetta. Hänen tyttärensä nyökkää, ja tässä vaiheessa meidän onkin kysyttävä haastattelun tärkein kysymys: onko äiti yhtä iloinen kotona?

– Suurimman osan ajasta hän on. Meillä on jostain syystä sama huumorintaju ja samanlaiset huonot vitsit, joten kotona nauretaan paljon. Jos äidillä on ollut pitkä päivä niin voi olla, että hän on väsynyt kotiin tullessaan, mutta yleensä hän on iloinen myös kotona, tytär paljastaa.

Kaikesta päätellen kunnassa on monta asiaa, jotka ilahduttavat Irinaa. Mutta jos hänen on pakko valita jotain kehitettävää, niin mitä se olisi?

– Elokuvateatteri, tai ainakin mahdollisuus katsella elokuvia jossain olisi tervetullut kehitys. Ja hei, talvellakin voi pitää hauskaa! Lisää iltatapahtumia kesäkauden ulkopuolella, Irina toivoo.

Tällä toiveella päätämme keskustelun ja onnittelemme Irinaa vielä kerran hienosta nimityksestä! Lopuksi haluamme vielä muistuttaa kaikkia Irinan iloisesta mietelauseesta:

Muista hymyillä, niin muut hymyilevät myös sinulle!

Irina Avdejenkov