Siirry sisältöön

Inkoolle jaettiin pronssinen Yrittäjälippu

Uudenmaan Yrittäjät on tänään ensimmäistä kertaa myöntänyt kaiken kaikkiaan 15 Yrittäjälippuja Uudenmaan kunnille. Yrittäjälipulla kunta voi osoittaa olevansa hyvä paikka yrittää. Yrittäjälippu mittaa kunnan yritysmyönteisyyttä neljässä teemassa: elinkeinopolitiikassa, yhteydenpidossa, hankinnoissa ja yrittäjäystävällisyydessä.

– Uudenmaan elinkeinopoliittinen tilanne on kansallisesti katsoen vahva. Alueemme elinvoima on hyvällä tasolla sillä useimmat kunnat toimivat aktiivisesti asian edistämiseksi. Yritykset otetaan päätöksenteossa melko laajasti huomioon, mikä mahdollistaa menestyvän yritystoiminnan. Tämä puolestaan luo hyvän alusta elinvoimaiselle alueelle ja tukee vahvasti alueen hyvinvointia laajemminkin ajatellen, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Ahtiainen sanoo.

Yrittäjälipun kolme tasoa ovat pronssi, hopea ja kulta. Kunnanjohtaja Robert Nyman on iloinen hienosta ansiomerkistä ja toteaa samaan aikaan, että Inkoossa jatketaan määrätietoisesti ja aktiivisesti yrittäjäystävällisyyden parissa.

– Olemme jo pidemmän ajan panostaneet yrittäjäystävällisyyteen. Siksi tuntuukin erityisen hyvältä, että yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa huomioidaan näissä merkeissä. Kuten tässä palkitsemistilaisuudessa kävi ilmi, niin ainakin pari edistysaskelta on vielä otettavissa. Konkreettisella tasolla voimme vielä esimerkiksi parantaa hankintaprosessejamme, joka oli yksi näistä arvioinnin kohteista, Nyman toteaa.

Kunnanjohtaja Robert Nyman palkitsemistilaisuudessa.

Yrittäjälipun avulla pyritään ohjaamaan keskustelua ja toimijoita keskittymään strategisesti oikeisiin toimenpiteisiin yrittäjäystävällisen toimintaympäristön aikaansaamisessa.

Yrittäjälippua haettiin itsearvioinnin kautta. Yrittäjäyhdistys (Inkoon Yrittäjät) ja kunta hakivat lippua yhdessä.

Pronssinen Yrittäjälippu.