Siirry sisältöön

Rahat likoon lasten viihtyisyyden parantamiseksi – Inkoo suuntaa 20 000 euroa edistääkseen leikkipuistoalueita

Kunnanhallitus päätti maanantaina 23.10.2023, että osallistuvan budjetin piirin kuuluva 20 000 euron määräraha suunnataan Degerbyn leikkipuiston kehittämiseen ja että Barösundiin hankitaan leikkupuistovälineitä. Rahat jaetaan 15 000€ Degerbyhyn ja 5 000€ Barösundiin.

– Saimme määräajan sisällä yhteensä 53 ehdotusta, mikä on mielestäni erittäin hyvä luku. Se osoittaa, että asukkaat haluavat osallistua kotikuntansa kehittämiseen, sanoo viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin.

Aiempina vuosina kunnan osallistuva budjetti on mennyt keskusta-alueen hankkeisiin. Hallituksen puheenjohtajistosta ja viranhaltijoista koostuva työryhmä esitteli, että ehdotuksien perusteella rahat ohjataan tällä kertaa muille kunnan alueille. Hallitus oli asiasta samaa mieltä.

– On tärkeää muistaa, että Inkoo ei koostu ainoastaan keskusta-alueesta. Meillä on useita kyliä, jotka ovat yhtä lailla keskeisiä osia kunnan identiteettiä. Olemme tyytyväisiä tähän päätökseen, vaikka valittavana oli useita muita todella hyviä ehdotuksia. Niitä ei heitetä suoraan romukoppaan, vaan itse asiassa mietimme paraikaa, voisiko osa toteutua ensi vuonna muiden hankkeiden yhteydessä, Wacklin toteaa.

Prosessi jatkuu nyt siten, että kunta keskustelee mahdollisten tavarantoimittajien kanssa, kuinka tämä toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkkaa aikataulua on tässä vaiheessa vaikea arvioida, mutta tahtotila on saada hankinnat paikoilleen niin nopeasti kuin mahdollista.

Haluamme vielä isosti kiittää kaikkia ehdotuksia jättäneille!