Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 7.11.2023

Kunnanhallitus kokoontui eilen 7.11.2023. Kokouksen aikana käsiteltiin mm. ensi vuoden talousarvio, vuoden 2024 veroprosentit ja lausunto liityen kantatie 51 kehityksestä Sunnanvik – Munkinmäki osion välillä.

Talousarvio oli hallituksen toisella käsittelykierroksella. Ensi vuoden tulos näyttää 1,7 miljoonaa miinusta. Miinustulos on tietoinen valinta huomioiden aikaisempien vuosien suuria investointeja. Hallitus ehdottaa myös, että kunnan menoja tarkistettaisiin ensi vuonna kustannuskehityksen hillitsemiseksi. Talousarvio hyväksyttiin ja käsitellään seuraavaksi valtuustossa maanantaina 13.11.2023.

Ensi vuoden tuloveroprosentti alennettiin nykyisestä 8,11 8,10 prosenttiin. Lisäksi hallitus asetti mm. maapohjan yleisen kiinteistöveroprosentin 1,30:een % ja rakennusten vastaava 1,10:een %. Vuoden 2024 kunnallisverotulo arvioidaan olevan noin 11 miljoonaa euroa ja kiinteistöverotulon noin 3,3 miljoonaa euroa.

Hallitus hyväksyi kunnan lausunnon liittyen valtatie 51:n koskevasta ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää kantatietä sekä parantaa liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta suunnittelualueella Kirkkonummen ja Siuntion seuduilla. Suunnittelualueen länsiosa ulottuu Sunnanvikiin, jonka rajanaapuri Degerby on. Yhdessä vaihtoehdossa tutkitaan tien kehittämistä nelikaistaiseksi, kahdella kaistalla molempiin suuntiin. Kunta toteaa, että kaikki valtatie 51:n parannukset ovat erittäin tärkeitä ja suhtautuu myönteisesti kaikkiin ELY-keskuksen vaihtoehtoihin. Lisätietoa hankkeesta löytyy ELY-keskuksen verkkosivuilta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)