Siirry sisältöön

Inkoon kunta osallistuu valmiusharjoitukseen UUSIMAA23 28.-30.11.2023.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä harjoitus kokoaa yhteen Uudenmaan kunnat, hyvinvointialueet ja muut alueelliset turvallisuustoimijat harjoittelemaan yhteistyötä vakavissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Harjoitus järjestetään 28.-30.11.2023, joista erityisesti kaksi viimeistä päivää vaikuttavat kunnan normaaliin toimintaan. Harjoituksen tavoitteena on kehittää kunnan varautumista poikkeusoloihin. Näemme tämän loistavana mahdollisuutena harjoitella ja parantaa prosessejamme haastavissa tilanteissa!

Harjoitus tapahtuu pääosin virtuaalialustalla, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että toiminta ei näy katukuvassa. Harjoitus vaikuttaa normaaliin toimintaan siinä määrin, että kunnan henkilöstöä on varattu toimimaan aktiivisesti harjoituksen parissa. Huomiothan, että vastausajoissa voi olla viiveitä ja henkilökunnan tavoittaminen voi olla vaikeampaa.

Aluehallintovirasto järjestää vuosittain valmiusharjoituksia toimialueellaan.