Siirry sisältöön

Vanhaan Kyrkfjärdens skolaan puhalletaan uutta elämää – Inkoon kunnan hyvinvointikeskus muotoutuu 

Työt vanhassa Kyrkfjärdens skolan tiloissa ovat täydessä vauhdissa, jotta rakennus saataisiin valmiiksi uutta toimintaa varten. Uuden hyvinvointikeskuksen odotetaan alustavasti olevan käytössä maaliskuuhun 2024 mennessä. Uusissa tiloissa tullaan järjestämään monenlaista toimintaa eri kohderyhmille. 

– Laadimme parhaillaan rakennukselle yksityiskohtaista toimintasuunnitelmaa. Nämä tilat eivät ole tarkoitettu ainoastaan jo olemassa oleville toiminnoille, vaan nyt meillä on erinomainen mahdollisuus luoda ja tarjota uusia aktiviteetteja. Toivomme myös, että keskuksesta tulee uusi luonnollinen kokoontumispaikka asukkaillemme, sanoo hyvinvointipäällikkö Marko Vaappo. 

Hyvinvointikeskukseen tulee erityyppisiä tiloja. Täällä voit järjestää tapaamisia, vierailla nuorisotalossa, ryntäillä sulkapallon tai koripallon perässä ja hikoilla oikein urakalla kunnan uudessa kuntosalissa. Alkuvaiheessa kuntosalia ei täytetä erilaisilla laitteilla, vaan tilaa kehitetään käyttäjiltä saamamme palautteen mukaan. Nuorisotoiminta tulee saamaan uudet hienot tilat, joita he saavat suunnitella yhdessä muiden nuorten kanssa.  

– Uskon ja toivon, että uudet tilat lisäävät nuorten viihtyvyyttä Unccanissa. On tärkeää, että heillä on tarkoituksenmukaiset tilat, Vaappo jatkaa.  

Keskukseen muuttaa myös kuvataidekoulu ja osa kansalaisopiston toiminnasta.

Toivomme, että keskus tulee palvelemaan kaikkia inkoolaisia lapsista vanhempiin. Jos sinulla on ajatuksia siitä, mitä talossa voisi järjestää, ota yhteyttä hyvinvointitiimiin – hyvinvointipäällikkö Marko Vaappo (marko.vaappo@inga.fi) ja vapaa-ajanohjaaja Pia Helle (pia.helle@inga.fi).   

PS. Keskuksen nimi julkaistaan tilojen avajaisissa. Oikein suuret kiitokset kaikista upeista ja erityisen luovista 33 ehdotuksesta, jotka olette lähettäneet meille!