Siirry sisältöön

Muutos kahteen jätemaksuun – säästä lajittelemalla tarkemmin 

Uudenmaan jätelautakunta päätti 5.12.2023 kokouksessaan muuttaa kahta jätemaksua. Sekajätteen pienkuormien vastaanottomaksut Rosk’n Rollin jäteasemilla nousevat 1.1.2024 alkaen. Samalla nousee myös veloitus paperilaskun toimittamisesta.  

” Tarve hinnankorotuksiin johtuu pitkälti energian, mm. polttoaineiden, hintojen pysymisestä korkealla. Jätteen keräys- ja käsittelypalvelujen hinnat heijastuvat suoraan meidän palvelujemme kustannuksiin”, Rosk’n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen sanoo.  

Sekajätteen pienkuormien vastaanotto Rosk’n Rollin jäteasemilla nykyisillä maksuilla on merkittävästi tappiollista. Palvelutuotannon kustannukset ovat kohonneet merkittävästi ja samalla jäteyhtiön mahdollisuus osittain kattaa jäteasemien palveluja muilla tulovirroilla on heikentynyt.  

Jätelain mukaan kunnan järjestämästä jätehuollosta on perittävä jätemaksua, jolla katetaan siitä aiheutuvat kustannukset. Vaikka sekajätteen vastaanottomaksut nousevat, ovat Rosk’n Rollin hinnat korotustenkin jälkeen jopa 40–60 % lähialueen kollegayhtiöiden vastaavia maksuja edullisemmat.  

Tavoitteena on hinnoitella palvelut kustannusvastaavasti ja samalla kannustaa asiakkaita lajittelemaan kierrätettävät jätteet entistä tarkemmin. 

”Lajittelemalla tarkemmin saat sekajätemäärääsi vähennettyä ja säästät vastaanottomaksuissa”, Heikkonen kannustaa.  

Suurin osa kierrätettävistä jätteistä, kuten metallit, kartongit, käsittelemätön puu, vaaralliset jätteet, poistotekstiilit, risut ja oksat sekä haravointijätteet voi tuoda maksutta jäteasemalle. 

Jätetaksa muuttuu myös paperisen jätehuoltolaskun osalta. Paperilaskun kustannukset ovat nousseet, ja 1.1.2024 lähtien paperilaskun toimittamisesta veloitetaan 0,30 senttiä enemmän kuin aikaisemmin eli 3,30 €. 

Korotetut maksut astuvat voimaan 1.1.2024 Askolassa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Lohjalla, Loviisassa, Porvoossa, Pornaisissa, Raaseporissa, Sipoossa, Siuntiossa ja Vihdissä.  

 Sekajätteen vastaanottomaksut Rosk’n Rollin jäteasemilla 1.1.2024 alkaen

 Vanha hinta
(alv 24 %) 
 
Hinta 1.1.2024
alkaen (alv 24%) 
 
Perusmaksua maksavat asiakkaat/maks. 200 litraa6,00 €7,50 €
Perusmaksua maksavat asiakkaat/alkava m³12,00 €17,50 €
Perusmaksua maksamattomat asiakkaat/alkava m³29,50 €32,45 €