Siirry sisältöön

Lehdistötiedote: Kunnanhallitus päätti kaavoituksen aloittamisesta – Joddböle V

Inkoon kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 11.12.2023 Joddbölen kaavoitusaloitetta ja uuden kaavoituksen aloittamista. Asia oli aiemmin käsitelty rakennus- ja ympäristölautakunnassa 5.12.2023. Kunnanhallitus päätti aloittaa kaavoitusprosessin lautakunnan esityksen mukaisesti seuraavin saatesanoin, mikä ohjaa jatkovalmistelua:

Kunta katsoo voivansa kerätä päätöksenteon perustaksi olennaista tietoa erilaisista vaikutuksista ja kunnalle syntyvistä vaatimuksista käynnistämällä kaavoitushankkeen, ja toteaa, että kaavahankkeen käynnistäminen ei ole kannanotto hankkeen puolesta tai sitä vastaan. Hankkeen mittakaavasta johtuen, kunnan tulee täsmentää omaa käsittelyprosessiaan. 

Näin myös asukkailla ja sidosryhmillä on mahdollisuus tutustua tietoon ja ottaa kantaa asiaan. Kunta haluaa jouduttaa visiointityötä (päätöksen päivämäärä) poliittisen päätöksenteon tukemiseksi. Kunta painottaa myös selkeän tiedon ja tiedottamisen tarpeellisuutta kaavoitusprosessissa sekä myös maanomistajien ja sille sijoittuvien mahdollisten toimijoiden toimesta.

Kunnanhallitus ja rakennus- ja ympäristölautakunta käy palautekeskustelun kaavoitussopimuksesta ennen sen hyväksymistä.   

Lisätietoja

Henrik Wickström, kunnanhallituksen puheenjohtaja
+358 44 555 3885
henrik.wickstrom@inga.fi

Eric Roselius, kaavoituspäällikkö
+358 40 670 6143
eric.roselius@inga.fi