Siirry sisältöön

Takana onnistuneet senioreiden minimessut Inkoossa

Marraskuun lopussa järjestettiin maksuttomat, kaksikieliset minimessut senioreille viihtyisän Wilhelmsdalin tiloissa. Messut järjestettiin Inkoon eläkeläisten palveluiden esittelyä varten, ja paikalla olikin monia palvelunjärjestäjiä lähitienoilta. 

Näytteilleasettajat olivat iloisia saadessaan kontaktin Inkoon alueen senioreihin tällä tavalla. Lisäksi oli hienoa tutustua alueen muihin toimijoihin sekä yhdistyksiin – edessäpäin siintää mahtavia yhteistyön mahdollisuuksia!

Messuilla kävijät, joita oli päälle 50, vaikuttivat tyytyväisiltä valikoimaan ja tarjolla olleeseen tietomäärään. Myös Inkoon kunnan edustaja iloitsi onnistuneita messuja.

Kunnan vapaa-ajan ohjaaja Pia Helle

Toimijoiden mielenkiintoisia esittelyjä oli tarjolla aina puolen tunnin välein. Saimme kuulla tärkeää tietoa muun muassa Espoon omaishoidon osalta sekä kiinnostusta herättävää keskustelua Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry:ltä, jolla on tällä hetkellä Inkoossa vain yksi omaisryhmä, ja joka haluaisi tavoittaa lisää ihmisiä. Yhdistys vierailee seniorikahvilassa 11.3. kertoakseen enemmän toiminnastaan. Huomaa, ettei sinun tarvitse olla virallinen omaishoitaja osallistuaksesi heidän tapaamisiinsa. 

Inkoon terveyskeskuksen fysioterapeutit kertoivat heidän uusista yhteystiedoistaan sekä jakoivat tietoa palvelevasta avustuskeskuksesta. Inkoon fysioterapian, puheterapian ja toimintaterapian tavoitat jatkossa numerosta 0291513160.

Mukana oli valtava määrä tärkeitä palveluntarjoajia; Ikääntyneiden palvelut Seniorinfo, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen fysioterapeutit, Uudenmaan Muistiluotsi, Inkoon Apteekki, Ikäihmisten neuvosto Inkoossa, Inkoon seurakunta, Folkhälsan, Inkoon kirjasto, Hörselföreningen i Västnyland rf, Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry sekä paikalliset yhdistykset Ingå Seniorer, Inkoon Eläkkeensaajat ja Pensionärsföreningen Fagervik.

Suunnitelmissa on kehittää tätä onnistunutta tapahtumaa ja järjestää ensi vuonna hieman isommat messut Inkoon uudessa hyvinvointikeskuksessa.

Mukava messuvierailu oli hyvä lopetella Wilhelmsdalin herkullisen lounaan ja kahvin ääreen. 

Lämmin kiitos kaikille näytteilleasettajille ja vierailijoille!