Siirry sisältöön

Varmuuden vuoksi – uuden paloaseman vihkiäisiä vietettiin Inkoossa

Uusi paloasema on valmistunut ja sitä juhlittiin hyvissä tunnelmissa tänään yhdessä rakentajien, suunnittelijoiden ja hankkeeseen osallistuneiden yhteistyökumppaneiden kesken. Paloasema löytyy Tähteläntieltä, aivan kantatie 51:n vierestä ja on kooltaan 921m2. Inkoon kunta on budjetoinut paloasemalle yhteensä 4,1 miljoonaa euroa, josta Palosuojelurahaston myöntämiä avustuksia on 210 000 euroa.

Uudella paloasemalla järjestettiin tänään tuplajuhlat, sillä samaan aikaan vietettiin sekä vihkiäisiä että harjannostajaisia. Herkullisen lohikeiton ja Kaartin soittokunnan esittämän fanfaarin jälkeen Inkoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Robert Lemström sai kunnian avata virallisen ohjelman tervetuliaistervehdyksellä.

– Uusi paloasema on konkreettinen turvallisuuden, yhteiskuntavaikuttamisen ja kehityksen symboli. Se toimii myös muistutuksena meille kaikille pitämään huolta kanssaihmisistämme. Vain toisistamme huolehtimalla voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaamme. Loppujen lopuksi olemme vahvimmillamme, kun seisomme yhdessä, Lemström sanoi.

Robert Lemström, kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hyvinvointaluejohtaja Sanna Svahn totesi puheenvuorossaan, että pelastuslaitosten erityisosaaminen on yhteistyö useiden toimijoiden kanssa. Toimiva yhteistyö on edellytys sille, että apua saa nopeasti, kun jotain odottamatonta tapahtuu.

– Uudet tilat täällä Inkoossa antavat entistä paremmat edellytykset vahvistaaksemme tätä yhteistyötä, joka on äärimäisen tärkeätä haastavissa tilanteissa, Svahn sanoi.

Sanna Svahn, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja

Juhlapuheenvuoron esitti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki. Hän korosti muun muassa vapaapalokunnan tärkeätä roolia kaikessa pelastustoimessa.

– Perustana tässä on oikeastaan hieno aatteellinen työ – ihmishenkien pelastaminen. Tältä pohjalta tehty vapaaehtoistyö on korvaamatonta. Haluan myös kiittää lämpimästi Inkoon kuntaa siitä, että he uskalsivat investoida uuteen paloasemaan. Tilat ovat hienot ja asianmukaiset. Hyvää joulua kaikille ja muistakaa olla tarkkana elävien kynttilöiden kanssa, ettei tämän talon ovia tarvitse turhaan avata, Ihamäki sanoi.

Vasemmalta: Veli-Pekka Ihamäki, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen pelastusjohtaja, kiitti kunnanjohtaja Robert Nymania hyvästä yhteistyöstä

Myös pääurakoitsija Ralf Ajalin oli tyytyväinen yhteistyöhön projektissa. Yhtiön toimitusjohtaja Antti Puustinen korosti yhteistyön merkitystä.

– Aiemmisa puheenvuoroissa tuli jo esille, että hanke on onnistunut. Olen tästä aivan samaa mieltä ja haluan kiittää toimivasta yhteistyöstä. Toivon paloasemalle pitkää käyttöikää ja aktiivista käyttöä erityisesti silloin, kun sitä todella tarvitaan, Puustinen sanoi.

Antti Puustinen, toimitusjohtaja, Ralf Ajalin

Paloasema vuokrataan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle ja sitä käyttää myös niin sanottu sopimuspalokunta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaapalokunta on tehnyt pelastuslaitoksen kanssa sopimuksen pelastustoiminnan kuuluvien tehtävien suorittamisesta.

Vasemmalta: Veli-Pekka Ihamäki ja Sanna Svahn yhdessä Inkoon VPK:n edustajien Niklas Kauppalan ja Patrick Köhlerin kanssa