Siirry sisältöön

Eduskunnan joululahjarahat on jaettu – Inkooseen panostetaan kantatie 51:een ja kulttuuriin

Eduskunnan niin sanotut joululahjarahat on jaettu. Inkoon osalta on ilahduttavaa huomata, että nyt panostetaan kantatie 51:een ja kulttuuriin. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on taho, joka päättää, mihin hankkeisiin rahat ohjataan.

Bollstantien ja kantatie 51:n risteykseen osoitetaan jopa 500 000 euron määräraha. Rahat käytetään erityisesti nelihaaraisen risteyksen turvallisuuden parantamiseen. Kunta on hiljattain ilmaissut huolensa kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuudesta risteyksessä ELY-keskukselle antamassaan lausunnossa. Siksi onkin erityisen ilahduttavaa, että eduskunta on nyt päättänyt osoittaa määrärahaa risteyksen kehittämiseen.

– Ajatuksena on rakentaa Raaseporin suunnasta sisäänajokaista Inkooseen. Risteys on jo pitkään ollut meille huolenaihe. Se ei ole vain vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille, vaan myös autoilijoille. Tällä investoinnille voimme huomattavasti parantaa risteyksen turvallisuutta. Tämä on kaikin tavoin erittäin hieno päätös, sanoo kunnanjohtaja Robert Nyman.

Myös Inkoon kulttuurin kehittämiseen osoitetaan rahoitusta. Tulevan kulttuurikeskuksen toimintaa ylläpitävä Inkoon kulttuuriyhdistys saa 45 000 euron kehittämisavustuksen. Yhdistyksen puheenjohtaja Kim Juntunen on kiitollinen päätöksestä.

– Kulttuuri on tuo ihmiset yhteen, olemaan läsnä. Sali tulee olemaan kohtaamispaikka ihmisille, kulttuurille, taiteelle, luovuudelle. Teemme tätä hanketta yhdessä, jotta voisimme olla enemmän yhdessä, sanoo Juntunen.