Siirry sisältöön

Kunnan kasvot: Håkan Wide, rakennustarkastaja

On taas se aika kuusta, kun saamme tehdä lähempää tuttavuutta yhteen kunnan upeista, uljaista ja ah niin taitavista työntekijöistä. Tällä kertaa viehkeän viestintäkoordinaattorimme haaviin jäi rakennustarkastaja Håkan Wide.

Kunnan oma piparkakkupoika 🙂

Mikäli rakennustarkastajan työtehtävät eivät ole ennestään tuttuja, osasi internet kertoa näin:
“Rakennustarkastaja ohjaa ja valvoo rakennuttajaa, jotta hanke toteutuisi mahdollisimman hyvin sekä rakennuttajan että yhteiskunnan kannalta. Hän myös tietää paikallisista rakentamisolosuhteista.“ Lähde(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Yllä mainittu hieno käyntikortti. Luonnossa se ei ole ihan yhtä pikselöitynyt.

Håcke on ehtinyt pyörittelemään katselmuksia Inkoossa jo yli 20 vuotta. 

Välihuomautus!
Håcke pitää työstään todella paljon, hänellä on vain aavistuksen kuiva huumorintaju. Se hänelle sallittakoon. 

Mikä sai tämän salaperäisen ja varsin vähäsanaisen rakennustarkastajan eksymään Inkoon kunnan leipiin 20 vuotta sitten? Vastaus on melko simppeli: paikka oli auki. Håcke aloitti työt teknisellä puolella työnjohtajana, ja kun muutamaa vuotta myöhemmin rakennustarkastajan pesti vapautui, otti hän ja täytti sen.

Jos viihtyy näin hurjan monta vuotta samoissa hommissa, on siihen varmasti syynsä. 

Mukaan mahtuu tietenkin myös erityisiä, mieleenpainuvia hetkiä. Fortumin piippujen purku tuli ensimmäisenä mieleen lyhyen mietintätauon jälkeen. Se oli kuulema hauskin ja kamalin kokemus. Ota nyt sitten näistä selvää…

Herrasväen huoneeseen mahtuu monta tuuletinta. Kuvassa yksi (1) kappale.

Kun herra rakennustarkastaja ei pyöri tarkastamassa rakennuksia, viihtyy hän ampumaradalla tai kotosalla perheen kanssa. Vapaa-aika on luistanut letkeästi esimerkiksi tytärten käsipalloa seuratessa. Koirakin löytyy, mutta se ei pelaa käsipalloa. 

Kun työjutut on juteltu, siirrytään muihin uutisiin. Mikä on asia, jota me kollegat emme tiedä hänestä?

Haastattelija ei ole saanut kutsua näihin kahvipöytäkeskusteluihin, sillä tässä ei kyllä tiedetä mistään tai kenestäkään yhtään mitään. 

Omituisinta viimeksi googlattua asiaa kysyttäessä pitikin pohtia hetki, varsinkin kun haetun asian toivottiin olevan painokelpoinen. Onneksi apuun saapui kollega.

Entäs mikä mahtaa olla asia, jonka Håcke on tehnyt muttei tekisi enää uudestaan?

Tärkeiden tehtävien äärellä. Kunnantalossa koittaa pian valoisammat ajat.

Asia selvä, mysteerimies. 

Armotonta tenttausta jatkaessa selviää, että jos Håcken pitäisi vaihtaa työtehtävää kunnan sisällä yhden päivän ajaksi, suuntaisi hän päiväkotiin hommiin. Se olisi kuulemma mukavaa puuhaa. Hän ilmoittaa kuitenkin jo tekevänsä parasta mahdollista duunia, joten työtehtävien vaihto ei ole vaihtoehto (hehe). 

Lopuksi seuraa kysymyksistä jälleen tärkein ja suurin: mikä olisi Håcken asevalinta zombiapokalypsin sattuessa? 

Vastauksen saamme salaminnopeasti – kädessä olisi ukkopekka. Håcke väittää, ettei ole ikinä ajatellut tätä hyvinkin mahdollistaa skenaariota, mutta vastaus tuli niin nopeasti, että epäilemme hänen juksuttavan.  

Opimme Inkoon kunnan rakennustarkastajasta paljon ja emme yhtään mitään. Tässä vielä kryptinen viesti isännältä itseltään; Kaikki on salaista. Kaikki tuntevat minut.

Selvä homma! Hei ja hei hei. 

Haastattelijalle meinasi käydä kalpaten aiemmin viikolla, vaikkei hän edes ole zombi. Vielä.