Siirry sisältöön

Joulun aika tuo vaihtelua myös jätehuoltoon 

Joulun arkipyhät ja joulun vietto tuovat joulumielen lisäksi mukanaan muutoksia jätehuoltoon sekä kotona että jätehuoltoyhtiössäsi. Jouluna jätettä syntyy usein tavallista enemmän, ja juhlapyhät vaikuttavat jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin sekä jäteasemien aukioloihin. 

Tänä vuonna poikkeavat tyhjennysaikataulut ajoittuvat jouluaaton jälkeiselle viikolle. Joulupäivänä 25.12. jäteastioita ei tyhjennetä, mutta tapaninpäivänä 26.12. jäteautot ovat taas ajossa. Välipäivien tyhjennykset tehdään yhden päivän viiveellä eli osa tyhjennyksistä tehdään lauantaina 30.12., vuoden toiseksi viimeisenä päivänä. 

Uudenvuodenpäivänä 1.1. jäteautonkuljettajilla on vapaapäivä. Vuoden 2024 ensimmäisellä viikolla jäteauto kaartaa pihaan päivää normaalia myöhemmin, ja jäteastioita tyhjennetään myös loppiaisena lauantaina 6.1. 

Juhlapyhät vaikuttavat myös jäteasemien aukioloihin. Jäteasemamme ovat suljettuina 25.–26.12.2023 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2024. Muulloin jäteasemat palvelevat normaalisti. 

Sujuvaa jätehuoltoa 

Hyvällä suunnittelulla voit vaikuttaa siihen, että joulun jätehuolto sujuu sutjakkaasti. Osta vain tarpeeseen, olipa sitten kyse jouluruoista tai joululahjoista. Sen myötä pystyt minimoimaan mahdollisen ruokahävikin sekä vaikuttamaan siihen, miten paljon jätteitä ylipäänsä muodostuu.  

Voimme yhdessä pitää huoltaa jätepisteiden siisteydestä: 

Muita joulunaiheisia lajitteluvinkkejä sekä tulostettavissa oleva Joulun ja uudenvuoden lajitteluneuvot löydät osoitteesta rosknroll.fi/joulun-jatteet(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Joulukuuset hyötykäyttöön 

Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Asukkaat voivat jättää kuuset jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle. Varmistathan, ettei kuusi jäädy kiinni tai jää lumikuorman alle. 

Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta rosknroll.fi/joulun-jatteet(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).  

Kuusien tulee olla keräyspisteellä viimeistään 13.1.2024. Kuuset kerätään vain kerran kultakin keräyspaikalta.  

Kuusia vastaanotetaan myös maksutta kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina.  

Rauhallista joulua, myös jäteastialle!