Siirry sisältöön

Uuden hyvinvointikeskuksen kunto- ja liikuntasali kannustavat treenaamaan 

Kyrkfjärdenin vanhassa koulussa viimeistellään kunnan uutta hyvinvointikeskusta. Keskukseen tulee muun muassa uusi kunto- ja liikuntasali, jotka kannustavat käyttäjiä liikkumaan monipuolisesti. 

Kuntosali kaikille 

Kuntosali on suunniteltu kunnan kaikille asukkaille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että eri käyttäjät on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Perusajatuksena on, että kuntosalissa on erilaisia toimintoja: kova-rauta-harjoittelua, eri lihasryhmien harjoituslaitteita sekä tilaa kardioharjoitteluun ja palautumiseen/venyttelyyn/lihashuoltoon. Kuntosalia tulee käyttämään kunnan omat liikuntaryhmät ja kansalaisopiston ryhmät mutta tilassa tulee tietysti olemaan niin sanottuja avoimia aikoja, jolloin voi treenata omatoimisesti, kunhan on maksanut kuntosalimaksun. Maksuvaihtoehtoina tulee olemaan joko vuosimaksu (100€/vuosi) tai kuukausimaksu (10€/kk). Kuntosali tulee olemaan avoinna 06.00–23.00. 

Lisäksi kuntosali tulee olemaan yhdistysten vuokrattavissa heidän omaan harjoitteluunsa. Suunnittelemme parhaillaan verkkopohjaista ajanvarausjärjestelmää, josta selviää, milloin kuntosali on varattu/vapaana. Liikuntasali tule käyttämään samaa ajanvarausjärjestelmää. 

Uuden kuntosalin myötä vanha kuntosali Ingahemmet:ssä suljetaan.  

Havainnekuva kuntosalista.

Liikuntaa salissa 

Toiminta liikuntasalissa tulee arkipäivisin melko pitkälti koostumaan kunnan omista liikuntaryhmistä, kansalaisopiston toiminnasta ja muusta yhdistystoiminnasta. Sali tulee olemaan varattavissa myös erilaisiin tapahtumiin. Aluksi tila tulee olemaan avoimesti auki noin kerran tai kahdesti viikossa, ja silloin voi käydä salissa varaamatta sitä erikseen. Tilassa voit pelata mm. sulka- tai koripalloa, mutta se soveltuu myös muihin harjoitteluihin ja peleihin. Sali on kooltaan 195m2. 

Inkoon yhdistykset voivat varata liikuntasalin maksutta. Muille hinta on 8€/tunti. Liikuntasalin aukioloajat tulevat olemaan klo 06.00–22.00. 

Hallin käytössä on myös kunnan oma elokuvateatteri IoBio, joka siirretään myöhemmin uuteen kulttuurikeskukseen.   

Lisätietoja antaa hyvinvointipäällikkö Marko Vaappo (marko.vaappo@inga.fi).

Havainnekuva kuntosalista.