Siirry sisältöön

Kyytiläisen kuulumisia: Työmatka Kirkkonummelta Inkooseen taittuu leppoisasti linja-autolla

Kirjastonjohtaja Pia kertoo:

Työskentelen Inkoossa kirjastonjohtajana, ja kuljen työmatkani Kirkkonummelta Inkooseen lähes poikkeuksetta linja-autolla. Hyvät julkiset liikenneyhteydet mahdollistavatkin sen, että ylipäätään pystyn käymään töissä Inkoossa, sillä toista autoa emme ole perheeseemme halunneet hankkia.  

Hyppään linja-auton kyytiin Kirkkonummelta 51:n varrelta. Pysäkille päästäkseni pyöräilen tai kävelen ensin pari kilometriä, mikä on loistava tapa sekä aloittaa että lopettaa työpäivä. Kaiken kaikkiaan työmatkoihini menee n. tunti suuntaansa, mitä en pidä pahana ollenkaan – tuleepahan samalla hyötyliikuntaa ja raitista ilmaa.   

Käyttäisin työmatkan mielelläni lukemiseen tai käsitöihin, mutta puolen tunnin bussimatka hujahtaa ohi niin nopeasti, etten viitsi kantaa kirjoja tai käsitöitä mukanani. Sen sijaan luen uutisia tai kuuntelen musiikkia, ja monesti linja-autosta käsin tulee hoidettua päivän ensimmäiset ja viimeiset työasiat. Joskus tulee rupateltua bussikuskin tai jonkun kanssamatkustajan kanssa, mutta erityisen ihanaa on vain antaa katseen levätä kauniissa maalaismaisemissa ja antaa ajatusten harhailla. 

Parasta bussimatkoissa on se, ettei tarvitse itse ajaa! Samalla kun matka taittuu ja joku muu hoitaa ajamisen, voi itse keskittyä johonkin hyödylliseen tai hyödyttömään puuhasteluun. Bussivuoroja välillä Kirkkonummi-Inkoo kulkee hyvin eikä kuukausilipun hinta(siirryt toiseen palveluun) päätä huimaa (60 €).  

Pia pakkaskelissä bussipysäkillä