Siirry sisältöön

Tapahtumarikas helmikuu Inkoon kirjastossa 

5.2.
Kirjailijavieras Harri Ahonen esittelee Lapin päiväretkikohteita
 

Haluaisitko retkeillä Lapissa, mutta viikon patikointi tunturissa ei ole sinun juttusi? Tervetuloa kuuntelemaan Harri Ahosen luentoa Lapin kauneimmista päiväretkikohteista maanantaina 5.2. klo 18. Harri Ahonen on tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja, joka on kirjoittanut useita kirjoja Suomen, Ruotsin ja Norjan vaellusreiteistä ja päiväretkikohteista. 

Harri Ahonen esittelee koko joukon tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita, eräänlaisia tuokiokuvia muun muassa kansallispuistojen ja luonnonpuistojen rakkarinteiltä, Merilapin ja Inarijärven rantaviivojen tuntumasta sekä Lapin pauhuavien koskien penkereiltä. Luennolla esitellään kiinnostavimmat päiväretkikohteet, mutta myös sellaisia retkikohteita, jotka sijaitsevat kaikkein tunnetuimpien paikkojen ulkopuolella. 

6.2.
72 tuntia – pärjäisitkö omin avuin? -yleisötilaisuus  

Sähköt poikki, vettä ei tule hanasta ja kännykästäkin loppui akku. Pärjäätkö seuraavat kolme vuorokautta? 72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. 

 Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. Olisi myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa. 

Tiistaina 6.2. klo 18 kirjastossa järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa käydään läpi kotitalouksien varautumisen perusasioita kuten, miten pitkittyneeseen sähkökatkoon tai vedenjakeluhäiriöön olisi hyvä varautua. Tilaisuus on kaksikielinen. 

8.2.
Luonto lainassa -viikkoa vietetään kirjastossa 5.-11.2. 

Helmikuussa 5.11.2. vietetään Suomen luonnonsuojeluliiton ja kirjastojen yhteistä Luonto lainassa -viikkoa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Tänä vuonna viikon teemana on lähiluonto. Torstaina 8.2. voit tulla kirjastoon tutustumaan Inkoon-Siuntion Ympäristöyhdistykseen ja sen toimintaan. Yhdistyksen edustaja on paikalla klo 10-16. 

13.2.
Mentaalivalmentaja Jenny Sinisalo luennoi aiheesta “Ressaa oikein”  

Miten saisit jaettua voimavarasi niin, että jaksat sekä työssä että vapaa-ajalla? Paineet, epätietoisuus ja muutokset ravistelevat meitä päivittäin. Nykymaailmassa oman työkyvyn ylläpitämisessä on omat haasteensa. 

Jenny Sinisalo esiintyy kirjastossa tiistaina 13.2. klo 18 teemalla “Ressaa oikein”. Illan aikana perehdytään siihen, miten pystymme tietoisesti hallitsemaan omaa stressitasoa konkreettisia työkaluja käyttäen. 

Luennoitsijana toimii mentaalivalmentaja Jenny Sinisalo, joka on uupumiskierteen tuloksena investoinut aikaansa kestävämmän työelämän kehittämiseen mentaalivalmennuksen avulla. Esitys on suomenkielinen, mutta keskustelua voidaan käydä molemmilla kotimaisilla kielillä. 

Jenny Sinisalo

21.2.
Korutyöpaja koululaisille talvilomaviikolla 

Talvilomaviikolla ohjelmaa on myös koululaisille. Keskiviikkona 21.2. klo 12-15 Inkoon Käsityöläiset järjestävät työpajan, jossa pääsee tekemään nahkaisia rannekoruja. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen, josta tiedotetaan myöhemmin kunnan kotisivuilla.