Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 26.2.2024

Kunnanhallitus kokoontui eilen 26.2.2024. Pitkä esityslista sisälsi muun muassa joukkoliikenteen järjestämistapa 6/2024, kesä 2024 ja Inkoon visio 2040.

Hallitus hyväksyi Inkoon joukkoliikenteen järjestämistavan. Seuraavaksi ELY-keskus kilpailuttaa Inkoon joukkoliikennekokonaisuuden kunnan toiveiden mukaisesti. Suurin ero nykyiseen palvelutasoon on matkojen vähentäminen Inkoon ja Kirkkonummen välillä. Tämä johtuu kustannusten noususta. Joitain vuoroja Inkoon ja Helsingin välillä tulee sen sijaan kulkemaan Kirkkonummen kautta. Tavoitteena on ylläpitää Inkoon ja Helsingin välillä kulkevia vuoroja nykyisellä tasolla.

Kokouksessa esiteltiin myös toimenpiteitä tulevalle kesälle. Inkoon päivää pidennetään, ja lapsille suunnattu päivä tullaan järjestämään Inkoon kirkonkylässä. Viime vuoden suositut opastetut retket Bågaskärille jatkuvat. Pienvenesatama laajenee merkittävästi kesäksi. Hyvän palvelun ylläpitämiseksi kunta onkin hankkimassa kolmannen huoltorakennuksen satamaan. Rakennus sijoitetaan nykyisten kahden huoltorakennuksen viereen ja tulee sisältämään esteettömän WC:n, yleisen WC:n ja tiskitilan sataman vieraille. Asia merkittiin tiedoksi ja täydennetään vielä maaliskuussa kunnanhallituksessa.

Inkoon 2040 visiota käsiteltävä pykälä hyväksyttiin. Työ tulee jatkumaan kunnan ja paikallisyhteisön yhteistyönä, jossa tarkastellaan, miltä kunta voisi näyttää tulevaisuudessa ja mitä se tarkoittaisi esimerkiksi palvelutasolle, infrastruktuurille ja elinkeinoelämälle. Tavoitteena on, että kunnanvaltuusto hyväksyy Inkoon 2040 vision kesäkuussa.