Siirry sisältöön

Inkoon kunta hankkii joukkoliikennettä tulevaisuutta varten

Inkoon kunnanhallitus on päättänyt hyväksyä esitetyn joukkoliikennekokonaisuuden. Hankinta toteutetaan ELY-keskuksen toimesta kunnan toiveiden mukaan. Suunniteltu hankinta noudattaa kunnan budjettikehystä.

Koska hankinnan kustannukset ovat aiempaa korkeammat, osa vuoroista Inkoon ja Kirkkonummen välillä poistuu. Jotkut näistä korvataan kuitenkin siten, että Inkoo-Helsinki-bussi liikennöi toisinaan Kirkkonummen kautta. Tavoitteena on ylläpitää Inkoo-Helsinki-Inkoo vuorojen määrää lähes nykyisellä tasolla. Karjaalle ja Lohjalle turvataan niitä vuoroja, jotka kulkevat nykyisten kouluaikojen mukaisesti.

– Olimme huolissamme kokonaisuudesta, koska kustannukset näyttivät nousevan merkittävästi. Neuvottelujen ja tarkemman suunnittelun jälkeen meillä on kuitenkin kokonaisuus, joka turvaa hyvät yhteydet asukkaillemme, sanoo Inkoon kunnan logistikko Juha Heikkinen.

Kutsukyytipalvelu INKYYTI jatkaa myös Inkoon sisäistä liikennettä palvelevana. Kunta mahdollistaa myös syöttöliikenteen järjestämisen VR:n junavuoroille Inkoon asemalle myöhemmin tänä vuonna.

Kunnanhallitus antaa esityksensä neljän seuraavan vuoden joukkoliikennesuunnitelmasta huhtikuussa. Esitys käsitellään sen jälkeen vielä valtuustossa.