Siirry sisältöön

Inkoon visiotyö etenee

Viime perjantaina 12.4.2024 järjestettiin valtuustoseminaari teemalla Inkoon visio 2040. Seminaari oli tärkeä osa käynnissä olevaa visioprosessia, joka huipentuu kesäkuussa, kun valtuusto päättää kunnan visiosta.

Seminaarissa esiteltiin valtuustolle muun muassa visiotyöpajojen tuloksia. Haluamme vielä kiittää kaikkia kuntalaisia, jotka osallistuivat työpajoihin ja antoivat omat näkemyksensä – teidän panoksenne on korvaamaton! Samalla esiteltiin gallupkyselyn tulokset, jotka osoittavat, että enemmistö vastaajista haluaa nähdä Inkoon kasvavan joko nykyisen kuntastrategian mukaisesti (+0,5 %/vuosi) tai vielä voimakkaammin.

Kuntaliitto esitti valtustolle omat näkemyksensä kunnallisen sektorin tulevaisuuden kehityksestä. Tervehdyksen antoi Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen. Lisäksi MDI:n kehitysjohtaja Janne Antikainen piti puheenvuoron trendeistä ja kansallisista sekä paikallisista ennustetuista väestönkehityksistä. Antikaisen puheenvuoron keskeinen viesti oli, että demografia tulee tulevaisuudessa olemaan erittäin haastavaa, ei vain Inkoon osalta vaan suurimmalle osalle koko Suomea. Väestö ikääntyy ja vähenee. Tämä asettaa kunnan elinvoiman vaakalaudalle, ellei trendiä saada käännettyä.

Myös Raaheen kehitysjohtaja Pasi Pitkänen oli paikalla kertomassa, miten he ovat työskennelleet elinvoiman parissa Raahessa.

Kaikki tulokset esitetään kokonaisvaltaisesti, kunhan tiedot on perusteellisesti analysoitu. Tiedonkeruu jatkuu vielä (esim. kaikkiin lausuntopyyntöihin ei olla vielä saatu vastausta) ja odotetaan valmistuvan toukokuun alussa. Tämän jälkeen tiedotamme tarkemmin tuloksista.