Siirry sisältöön

Yrittäjyyden ytimessä: Kodikas Sömmaria

Mikäli lahkeesi kaipaavat lyhennystä tai paitasi pidennystä, löytyy ammattitaitoinen apu keskeltä Inkoon kirkonkylää!

Maria Lindbom

Kokeneelta Marialta hoituu kaikenlaiset ompelutyöt. Enimmäkseen hän tekee muutostöitä, ompelee vaatteita alusta loppuun, korjaa uusia sekä vanhoja vaatteita ja ompelee verhoja tai sisustukseen liittyviä töitä.

Maria on aina ollut kiinnostunut käsitöistä. Hän on ommellut nuoresta lähtien, ja ura käsityöalalla tuntui luonnolliselta päätökseltä. Marialle ompeleminen on enemmän kuin pelkkä työ – se on elämäntapa. Hän painottaa useampaan otteeseen, että töihin menemisen ei kuulu tuntua tylsältä, vaan sen pitää olla hauskaa. Ja sitä se Marialle totta tosiaan on! 

Inkoon oma ompelija työn touhussa 

Mutta miksi juuri Inkoo valikoitui Sömmarian lokaatioksi?

Kuten monet muutkin yrittäjät, rakastaa Maria työn tuomaa vapautta. Saa valita itse omat työajat ja -päivät, tehdä sen verran töitä kuin haluaa, viettää vapaapäiviä tai laittaa vaikka lapun ovelle, jos joutuu kiirehtimään jonnekin muualle kesken kaiken.
Myös työn luova puoli viehättää. Vanhojen vaatteiden korjaus ei ehkä ole itsessään kovinkaan ihmeellistä, mutta työn luovuus tulee esiin kun pitää miettiä parhaita tapoja kankaiden korjaamiseen.

Maria voi tietenkin myös itse päättää, että mitä ja millaisia ompelutöitä hän ottaa vastaan. 

Ehkä suloisin sovituskoppi ikinä

Maria myös painottaa, että aina kannattaa uskaltaa kysyä. Välillä tulee kysymyksiä ompelutöistä, joita hän ei ole ennen edes tehnyt. Silloin pitää miettiä, että tehdäkö vai eikö, ja että paljonko se maksaisi.

Maria on hinnoitellut tavalliset ja tutut ompelutyöt, mutta uusista töistä on annettava arvio. Joskus käy niin, että Maria joutuu upottamaan työhön enemmän tunteja kuin mitä hän alun perin arvioi siihen kuluvan. Asiakas maksaa tietenkin aina yhdessä etukäteen sovitun summan, ja Maria ottaa itse tästä opikseen. Ensi kerralla hän osaakin sitten arvioida hinnan hieman paremmin. Aina oppii jotain uutta!

Miltä näyttää ompelijan peruspäivä? 

Maria yrittää päivittäin ommella niin paljon kuin ehtii, suunnitellen samalla ompelutöiden järjestystä. Aina ei voi nimittäin työstää ompelutöitä niiden tulojärjestyksessä! 

Kankaita löytyy joka makuun

Entäs mikä tekee Inkoon oman ompelijan erityisen iloiseksi? Tietenkin se, kun ovesta astuu sisään asiakas jolle Sömmariaa ollaan suositeltu ja sanottu, että täältä saa loistavaa palvelua. Viidakkorumpu on paras mahdollinen viestintäkanava! 

Sömmariassa ei käytetä mitään erikoiskoneita. Kaiken, mitä Maria ompelee, voi ommella myös itse kotona tavallisella ompelukoneella. Kyseessä onkin ennemminkin palvelu heille, joilla ei ole omaa konetta, ompelutaitoja tai aikaa ommella itse. Kaikille innokkaille kotiompelijoille Sömmarian sopukoista löytyy esimerkiksi vetoketjuja, nauhoja, kangasta sun muuta tarpeellista. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa valikoima, vaikkei olisikaan itse ompelupalveluita vailla!

Maria vinkkaa myös pilke silmäkulmassa, että seuraavaan ompeluliikkeeseen onkin reilusti matkaa.

Melkoista silmäkarkkia! 

Maria mainitsee myös, että hän yrittää välttää ompelemasta jo saatavilla olevia tuotteita, esimerkiksi uusia vaatteita. Harvoin on kannattavaa ommella jotain vain siksi, että kotona lojuu kangasta. Uusia vaatteita ommellaan silloin, kun haluaa jotain, jota ei löydy valmiina tai jos vartalon muodon vuoksi on vaikeaa löytää oikeaa kokoa valmiiden vaatteiden joukosta. Korjaustyö voi myös toisinaan tulla tyyriimmäksi kuin uuden vaatteen ostaminen. Silloin on useimmiten kyseessä suosikkivaatteen pelastaminen tai ekoteko.

Maria auttaa ilomielin myös verhojen kanssa. Jos asiakas miettii oikeaa pituutta, voi Maria tulla paikan päälle auttamaan. 

Mielikuvaan pienen pienistä verhoista yrityksen valtavissa ikkunoissa onkin hyvä lopetella. 

Kotiompelijat, käykäähän tutustumassa Sömmarian(siirryt toiseen palveluun) valikoimaan mikäli vetoketjut tai kankaat ovat loppu! Ja kaikki me muut tiedämmekin, mihin viedä vaatteet ommeltavaksi jos tarve tulee. 

Kipin kapin Sömmariaan ihastelemaan!