Siirry sisältöön

Kiitos sotaveteraaneillemme siitä, että saamme elää itsenäisessä Suomessa!

Sen kunniaksi, toivotamme kaikki inkoolaiset tervetulleiksi osallistumaan kansalliseen veteraanipäivään lauantaina 27.4.2024. Juhlat alkavat seppeleen laskulla sankarihaudoille, minkä jälkeen seuraa mukavaa yhdessäoloa.

Tänä vuonna haluaisimme erityisesti nostaa esille juhlapuhuja Christoffer Holmin, joka pohtii seuraavaa teemaa:

”Koskettavia tarinoita. Veteraanien muistojen ja rintamamuistojen havainnollistaminen”.

Christoffer Holm toimii mm. historioitsijana, toimittajana sekä kustantajana. Hän on syntyperäinen Hankolainen hankolainen , ja asuu nykyään Turussa; siitä huolimatta hänellä on monta kytkentää Inkooseen! 

Christoffer Holm. Kuva: Johan Ljungqvist

Christoffer on laatinut käsikirjoituksen näytelmään Mauno Koivisto – Täkters President, joka esitettiin Tähtelän yhdistystalossa Ingbohedissä vuonna 2019. Sen jälkeen hänellä on ollut johtava rooli dokumenttielokuvissa Harparskoglinjen – Västfronten mot Sovjet, joka käsittelee Hangon niemen puolustusta jatkosodassa, sekä elokuvassa Porkala – Röster från Parentesen, joka taas kuvailee Porkkalan parenteesia vuosina 1944-1956. Teos julkaistaan tämän vuoden syksynä. Käsikirjoitukset ovat syntyneet laajan tutkimustyön seurauksena, johon sisältyy henkilökohtaisia haastatteluja viimeisten vielä elossa  olevien sotaveteraaniemme kanssa.

Ohjelma kokonaisuudessaan.:

Kaikki lämpimästi tervetulleita molemmin kielin! Tapahtuman järjestää Inkoon kunta, Inkoon seurakunta sekä Inkoon Sotaveteraanien yhdistys.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.