Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 22.4.2024

Kunnanhallitus kokoontui eilen 22.4.2024. Esityslistalla oli muun muassa tapahtumatukihakemukset, yhteistyösopimus Inkoon vierasvenesataman toiminnasta ja  kahden huoltorakennusten ostaminen kirkonkylän länsipuolelta.

Hallitus päätti myöntää tapahtumatukea seuraaville tapahtumille:

Yhteistyösopimus kunnan ja Ravintola Sea We Oy:n välillä vierasvenesataman toiminnasta hyväksyttiin. Vierasvenesataman maksuksi vahvistettiin 20 €/vrk ja 40 €/vrk kylkipaikasta maalaiturin päädyssä. Sähköstä peritään 5 €/vrk. Sopimus on voimassa kauden 2024 ajan. Lisäksi yrittäjälle annettiin oikeus vuokrata vierasvenesataman paikkoja niin sanottuun kausivuokraukseen ajalle 19.8.–30.9.2024. Kausipaikan hinnaksi määräytyi 150 €.

Kirkonkylän joen länsipuolella sijaitsevat kaksi punaista palvelurakennusta ovat Varuboden Oslan omistuksessa. Kunta on näin ollen vuokrannut rakennukset aiemmin VBO:lta. Hallitus päätti hyväksyä kauppakirjan, ja näin ollen kunta aikoo ostaa rakennukset. Tämä antaa kunnalle paremmat mahdollisuudet kehittää kyseisiä kiinteistöjä, jotka ovat ensisijaisesti tarkoitettu vierasvenesataman kävijöiden palvelutiloina. Kyseinen toiminta on viime vuosina ollut kritiikin kohteena. Rakennusten ostamisella kunta haluaa varmistaa, että palvelu paranee. Kauppahinta on 2 000€.