Siirry sisältöön

Tervetuloa Huvikumpuun! 

Astrid Lindgrenin satumaailma Inkoossa täydentyy uudella rakennuksella: Hyvinvointikeskus on nyt virallisesti Huvikumpu! Kunnassahan on jo ennestään Kissankulma ja Vaahteramäki.   

Kymmenisen innokasta inkoolaista osallistui lauantaina 8.6. vihkiäisjuhlaan, jossa hyvinvointijohtaja Marko Vaappo paljasti uuden nimen. Raaseporin musiikkiopiston lahjakkaat oppilaat esiintyivät ja lisäksi esiteltiin Unccania, kuntosalia ja opetustiloja.  

Unccanissa Linda Loimijoki ja Nicklas Lindqvist olivat paikalla esittelemässä toimintaa.

Huvikumpu täynnä tunteita 

Huvikumpu toimii vanhassa Kyrkfjärdens skolassa. Uusi nimi on tervetullut, koska tilapäinen nimi, Hyvinvointikeskus, sekoittuu joskus hyvinvointialueeseen. Näillä kahdella on yhteistä vain se, että kunta ottaa nyt suuremman ennalta ehkäisevän vastuun oman väestönsä hyvinvoinnista.   

Nimi on inkoolaisten valinta 

Inkoolaiset saivat ehdottaa uudelle aktiviteettikeskukselle nimeä tarkoitusta varten järjestetyssä kilpailussa. Yksinvaltiaana tuomarina ja jurynä toimineen Marko Vaapon mielestä hänen valintansa sopii hyvin kunnan idylliseen nimipalettiin, joka sisältää viittauksia Astrid Lindgrenin satumaailmaan.  

Tehokolmikko  – (vas.) Tette Lindholm, kuntopiirin vetäjä Inkoon kansalaisopistolla, Inkoon kunnan vapaa-ajanohjaaja Pia Helle sekä hyvinvointipäällikkö Marko Vaappo.

Kunnanhallituksen multitaskaava puheenjohtaja Henrik Wickström (RKP) korosti vihkiäispuheessaan  monitoimitalon merkistystä kuntalaisten yhteisöllisyyden sekä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lähteenä.   

Musiikkiopisto nostaa esiin uusia lahjakkuuksia  

Raaseporin musiikkiopiston Antti Soinisella oli kunnia esitellä muutamia lahjakkaita oppilaita, joita säesti Matti Nieminen pianolla. Rebecca Leppäharju, harppu, Eliel Leppäharju, trumpetti ja Iina Soininen, viulu, synnyttivät yleisössä nostalgisia tunteita. Raaseporin ja Inkoon yhteistyön ansiosta saamme esiin enemmän lahjakkuuksia kuin mitä olisi mahdollista yksittäisille toimijoille, totesi Antti Soininen. 

Rebecca Leppäharju maagisella harpulla.

Musiikkiopisto tarjoaa laajaa laulu- ja soitinopetusta – mm. Leppäharjun sisarukset käyvät tunneilla Karjaan yksikössä.   

Oppilaiden esitys päättyi Iina Soinisen esittämään Pikku-Iidan kesälauluun, mikä oli onnistunut valinta näin kesälomalla pitkän talven jälkeen. 

Kuntosalikortti ja omatreeni houkuttelevat 

Uusi kuntosali ja kokoustila herättivät kiinnostusta ja rakennukseen tuleekin varmasti pian lisää elämää ja vilskettä, vaikka toiminta onkin jo käynnistynyt kiitettävästi. Moni halusi tietää, miten kuntosalissa voi treenata itsenäisesti, mutta myös, miten päästä alkuun matalalla kynnyksellä ja miten saada henkilökohtaista ohjausta.   

Kunnan arvostettu vapaa-ajanohjaaja Pia Helle tarjosi ulkona kevyesti pulssia nostattavan kuntoharjoituksen lokkiklaanin vahtiessa kahta pihan vallannutta poikastaan. Myös kansalaisopistossa täysiä piiriharjoituksia vetävä Tette Lindholm oli paikalla vastaamassa kysymyksiin.   

Uusi kuntosali herätti suurta kiinnostusta.

Teksti: Johanna Lindholm  

Käännös: Riitta Gustavsson