Siirry sisältöön

Kodin kunnossapito

Turvallista ja riskitöntä asumista – sitä me kaikki haluamme. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa kodin kunnossapidosta!

Nuohous

Tulisijojen ja savuhormien säännöllinen nuohous on osa rakennuksen paloturvallisuutta. Rakennuksen omistajalla ja haltijalla on pelastuslain mukaan velvollisuus huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta sekä pitää tulisijat ja savuhormit sellaisessa kunnossa, että niitä voidaan käyttää turvallisesti.

Palotarkastus

Palotarkastuksen yhteydessä pelastuslaitos valvoo pelastuslain noudattamista ja antaa samalla neuvoja turvallisuuden parantamiseksi. Rakennuksen edustajan on osallistuttava palotarkastukseen.

Lue lisää palotarkastuksesta, ylimääräisestä palotarkastuksesta, erityisestä palotarkastuksesta, yleisötilaisuuden palotarkastuksesta, aluevalvonnasta ja jälkitarkastuksesta pelastuslaitoksen(siirryt toiseen palveluun) verkkosivulta.

Kodin turvaopas

Kiinteistön haltija tai omistaja vastaa kiinteistön turvallisuudesta. 

Suomen pelastusalan keskusjärjestön(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilta löydät hyödyllistä tietoa ja järkeviä ratkaisuja arjen turvaksi. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sivuilta voit lukea lisää esimerkiksi kemikaaleista, kodin elektroniikasta ja vapaa-ajan tuotteista.