Siirry sisältöön

Kompostointi

Uudenmaan jätelautakunnan alueella ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia, jotka kompostoivat biojätettä. Ilmoitusvelvollisuus tuli voimaan 1.9.2022.

Omatoimisesta biojätteen kompostoinnista kiinteistöllä pitää uudistetun 1.9.2022 voimaan astuneen jätelain mukaan tehdä ilmoitus kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Uudenmaan jätelautakunnan alueella ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia jotka kompostoivat biojätettä. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti heidän kotisivulla tai tulostaa lomake täytettäväksi. Uuden jätelain mukaan kunnan jäteviranomaiselle on ilmoitettava, jos kiinteistöllä kompostoidaan biojätettä. Myös vain osan vuotta, esimerkiksi kesämökillä tapahtuvasta kompostoinnista on ilmoitettava.

Puutarhajätteen, kuten oksien ja lehtien kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoituksen avulla sekajätteen tyhjennysvälin voi pidentää neljään viikkoon. 

Ilmoitus ja lisätietoa (erityisesti jätteenkäsittelymääräysten kompostointia koskeva 14 §) Uudenmaan jätelautakunnan sivuilla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).