Siirry sisältöön

Leirintäalue

Mietitkö leirintäalueen perustamista tai sen toiminnan muuttamista? Ilmoita asiasta kolme kuukautta ennen toimenpidettä alueen sijaintikunnan määräämälle viranomaiselle.

Leirintäalueilmoitus

Leirintäalueen perustajan tai leirintäalueen toimintaa olennaisesti muuttavan on ilmoitettava asiasta kirjallisesti vähintään kolme kuukautta ennen toiminnan aloittamista tai muuttamista alueen sijaintikunnan määräämälle viranomaiselle. Inkoossa kunnan leirintäalueviranomaisena toimii rakennus- ja ympäristölautakunta. 

Millon ilmoitus pitää tehdä?

Leirintäalueella tarkoitetaan tässä laissa aluetta, jolla majoitutaan tilapäisesti ja yleensä vapaa-aikana leirintämökkiin, telttaan, matkailuperävaunuun tai matkailuajoneuvoon ja jolla on yhteensä vähintään 25 leirintämökkiä taikka teltalle, matkailuperävaunulle tai matkailuajoneuvolle varattua paikkaa. Alue, jolla on vähintään 10 leirintämökkiä, on kuitenkin aina leirintäalue (Ulkoilulaki 18 §).

Alue, jolle on tarkoitus enintään 14 vuorokauden ajaksi majoittaa telttoihin tai enintään tämän ajan siellä pidettäviin matkailuperävaunuihin tai matkailuajoneuvoihin yli 100 henkilöä, on tilapäinen leirintäalue. (Ulkoilulaki 25 §). Myös tilapäiset leirintäpaikat on ilmoitettava ympäristönsuojeluviranomaiselle. (siirryt toiseen palveluun)