Siirry sisältöön

Ajankohtaista Västankvarns skolassa

Västankvarns skolassa tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista kuukausittain Wilman kautta.

Maaliskuu 2024

Maaliskuun 4. päivänä 3-4 luokat kävivät vierailulla Kyrkfjärdens skolassa. Neljäsluokkalaisista tulee luokkatovereita syksyllä, kun he kaikki ovat Kyrkfjärdens skolan 5-luokkalaisia. Maailman vesipäivää vietettiin 22. maaliskuuta vesileikkien merkeissä. Keskiviikkona 27.3 järjestettiin perinteiset pääsiäismyyjäiset koulussa.  

Tammikuu 2024

Tammi-helmikuussa uimme kolme kertaa Tammisaaren uimahallissa. Kaikki luokat tekivät oman tutkimuksen tammikuussa. Esikoulun tutkimus käsittelee akvaariokaloja. Luokat 1-2 kirjoittivat suomalaisesta eläimestä ja luokat 3-4 jokainen yhdestä Pohjoismaasta.

Joulukuu 2023

Joulukuussa teimme jouluaskarteluja ja leivoimme pipareita. Vietimme adventtia, Lucia-juhlaa ja joulua. Päiväkotien viiskarit kävivät vierailulla ja saivat nähdä joulujuhlaohjelman uusintana.

Marraskuu 2023

Marraskuu oli lukukuu, jonka keskiössä olivat Astrid Lindgren ja 60- vuotias Emil.

Huomioimme myös sokeain viikkoa koulussamme, kun Ninni Wendelin kävi koulussamme. Oppilaat saivat itse kokeilla millaista on, kun ei näe. He oppivat myös, kuinka voisivat auttaa näkövammaisia.

Marraskuu oli lukukuu, jonka keskiössä olivat Astrid Lindgren ja 60- vuotias Emil.

Huomioimme myös sokeain viikkoa koulussamme, kun Ninni Wendelin kävi koulussamme. Oppilaat saivat itse kokeilla millaista on, kun ei näe. He oppivat myös, kuinka voisivat auttaa näkövammaisia.

Lokakuu 2023

Lokakuun aikana me vierailimme Vaahteramäessä kolme kertaa. Oppilaat esittivät vierailuillaan lauluja ja leikkejä. Meidät siellä vastaanottanut Lena kertoi myöhemmin, että meidän vierailujamme arvostetaan ja kaivataan.

3.-ja 4.- luokkalaisilla oli luontokoulupäivä, nyt jo toista kertaa. Tällä kertaa teemana oli paikkalinnut. Oppilaat oppivat, kuinka linnut selviytyvät talven yli.

Syyskuu 2023

3.- ja 4.-luokkalaiset kävivät retkellä Heurekassa 19.9. Oppilaat saivat kokeilla laboratoriossa mitä fotosynteesissä tapahtuu. Näimme Satelix-elokuvan ja saimme tietää enemmän sateliiteista. Retken mahdollisti Brita-Maria Renlundin stipendi.

Lauantaina 30.9. juhlimme Kodin ja koulun päivää talkoohengessä. Aikuiset ja lapset maalasivat leikkimäkin ja istuttivat kukkia koulun pihalle. Kaksi vanhemmista korjasivat ulkovaraston lattian. Lisäksi pelasimme krokettia ja söimme kakkua. Saimme saman päivän aikana hurjan monta kassia vaatteita ja kenkiä Ukrainakeräykseemme.

Elokuu 2023

Mistä ruoka tulee?

Koko koulu ryhtyi aloittamaan teemaa: Mistä ruoka tulee? viljelemällä säkkeihin. Oppilaat viljelivät retiisejä, tilliä, krassia ja herneitä. He hoitivat viljelyksiä kastelemalla ja pikkuhiljaa suojelemalla niitä hallalta.

Luontokoululuokka

Tänä vuonna 3.-4.- luokka on luontokoululuokka. Saamme viettää neljä päivää ulkona Luontokoulun(siirryt toiseen palveluun) kanssa. Ensimmäinen luontokoulupäivämme oli 15.8., jolloin teemana oli elämä kuhisee pinnan alla.

Olimme koko päivän Björnvikenin rannalla. Oppilaat etsivät kasveja ja eläimiä sekä maalta että vedestä. Opimme yhdessä, mitä tarkoittaa sana monimuotoisuus ja puhuimme myös jokamiehenoikeuksista. Ulkoilupäivään kuului luonnollisesti grillimakkara ja aikaa riitti myös uimiselle.

monimuotoisuutta tutkimassa