Siirry sisältöön

Koulukuljetukset

Koulukuljetuspäätös tehdään vuosittain asuinpaikan ja koulun välisen matkan perusteella Inkoon kunnan koulukuljetusperiaatteiden mukaisesti.

Koulukuljetus järjestetään, jos koulutien pituus ylittää 3 km (vk 0-4) tai 5 km (vk 5-6) ja jos koulutie on vaarallinen (kantatie 51 ja Barösundin lautta). Koulukuljetus järjestetään myös, jos se on tarpeen mm. oppilaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Kuljetusoppilaat kävelevät kuljetusreitin pysäkille.

Kaikille yläkoulun oppilaille järjestetään kuljetus, koska koulumatkan pituus ylittää 5 km. Osalle järjestetään lisäksi syöttökuljetus taksille, jotta 3 tunnin enimmäisaika ei ylittyisi.

Tutustu myös näihin:

Inkoon kunnan sivistyslautakunta vahvistaa ja päättää kunnan koulukuljetusperiaatteet. Nämä periaatteet koskevat myös esiopetusta ja koululla tarkoitetaan myös esiopetuksen järjestämispaikkaa.

Koulukuljetusta voi anoa kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella kunnan sivistyslautakunnalta. Koulukuljetus myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan korvausta vastaan. Korvaus on 40 €/kk meno-paluu.

Vapaamuotoinen hakemus koulukuljetuksesta korvausta vastaan lähetetään:

Inkoon kunta
Sivistystoimisto
Rantatie 2
10210 Inkoo

tai

bisi(at)inga.fi

3.-6. luokan oppilailla on taas mahdollista käyttää kaverikuljetuksia. Se tarkoittaa, että jos oppilas joskus haluaa mennä kaverinsa luo koulupäivän jälkeen, hän saa matkustaa kaverin koulukuljetuksessa, vaikkei hänellä muuten olisi oikeutta koulukuljetuksiin tai vaikka hän muutoin käyttäisi toista kuljetusta (reittiä).

Seuraavat säännöt koskevat kaverikuljetuksia:

  • Oppilas käy 3.-6. luokkaa.
  • Kyytiin pääsee, jos autossa on tilaa.
  • Koska kaikki oppilaat lopettavat samaan aikaan perjantaisin, kulkuvälineet ovat melko täysiä. Siksi kaverikuljetukset toimivat maanantaista torstaihin.
  • Huoltaja ottaa itse yhteyttä kaverikuljetuksen kuljettajaan ja tarkistaa, mahtuuko kyytiin. Huoltaja myös peruu lapsensa mahdollisen oman kuljetuksen tuolta päivältä. Kuljetus pitää varmistaa viimeistään kello 14.30 edellisenä päivänä. Kuljettajat eivät vastaa puheluihin ajon aikana.
  • Kukin huoltaja voi hoitaa vain oman lapsensa kuljetusasioita.
  • Oppilaalla on mukanaan huoltajan allekirjoittama lupalappu, jossa kerrotaan, mihin kuljetukseen hän menee. Lappua näytetään kuljetuksen valvojalle.
  • Jokainen kuljetus tilataan erikseen eli huoltaja ei voi varata kuljetusta esimerkiksi joka tiistaiksi.
  • Koulumatkavakuutus on voimassa oppilaan matkan koulusta kaverin luo.
  • Reitti numero 8 on linja-auto, jossa on tilaa. Siihen menevällä kaverikuljetusoppilaalla on oltava huoltajan allekirjoittama lupalappu, joka annetaan kuljettajalle.

Päävastuu kaverikuljetuksen järjestämisestä on huoltajilla. Koulun henkilökunta auttaa toki tarvittaessa muttei järjestele kuljetuksia. Oletamme kaiken sujuvan mutkattomasti. Jos ilmenee ongelmia, olkaa yhteydessä ensisijaisesti kunnan koulukuljetusosoitteen kautta: bisi@inga.fi.