Siirry sisältöön

Pyöräily

South by Cycle -reitti

South by Cycle on pyöräilijän aarreaitta. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova reitti kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin.

​Lähes 900 kilometrin reitti tarjoaa laatuaikaa kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan. Polje pidempi pätkä kerralla tai makustele kokemus viikonloppuretkiksi: reitille pääsee näppärästi junalla, bussilla tai metrolla.

Pyörän satula on paras paikka kokea Etelä-Suomen ainutlaatuiset maisemat, kulttuuri ja luonto. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova pyöräilyreitti vie mennessään taivaanrantaan ja sen taakse, helmestä helmelle.

​Noin 900 kilometrin varrella pääsee nauttimaan etelään kätketyistä luontoaarteista. On kankaita ja lehtoja, hiekkarantoja, jokilaaksoja, korpilampia ja pilkahdus ikimetsääkin. Reitti mutkittelee maalaismaisemissa ohi maitolaitureiden ja kyläkauppojen, läpi lehtipuukujien.

Kulttuurihistoria rytmittää kampien pyörittämistä, ja soratieltä voi solahtaa hetkeksi ruukkimiljööseen, linnan puutarhaan tai keskiaikaiseen katunäkymään. Siellä täällä on kartanoita, pienpanimoita ja puolipiiloisia kahviloita. Lepää yö boutique-hotellin huomassa tai herää linnun lauluun laavulta.

Inkoossa reitti alkaa idässä Kopparnäsin ulkoilualueelta, josta se jatkaa kohti pohjoista metsän ja kulttuurimaiseman läpi Degerbyhyn, josta se kääntyy etelään kohti rannikkoa Torbackan ja Malmin kautta. Sieltä reitti vie sinut jälleen kohti pohjoista Ingarskilaan ja Tähtelään, josta reitti jatkuu Inkoon kirkonkylälle. Kylältä reitti kulkee Inkoon asemalle ja Västankvarnin kauniisiin maisemiin. 

​South by Cycle on monipuolinen ja sykähdyttävä pyöräilyreitti, jonka varrelle pääsee hujauksessa junalla, bussilla tai metrolla. Se tarjoaa laatuaikaa kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan.

South by Cycle

South by Cycle on pyöräilijän aarreaitta. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova reitti kätkee varrelleen ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa ja maalaisromantiikkaa.

South by Cycle