Siirry sisältöön

Omatoimikirjasto

Voit käyttää omatoimikirjastoa silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana pääset kirjastoon kirjastokortillasi ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Aukioloajat

Omatoimikirjaston käyttöoikeus

Kaikilla yli 15-vuotiailla on oikeus käyttää omatoimikirjastoa. Omatoimikirjaston käyttöön tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin. Alle 15-vuotias saa käyttöoikeuden huoltajansa allekirjoittamalla käyttöluvalla.

Jokainen omatoimikirjaston käyttäjä kirjautuu sisään omalla kortillaan. Käyttäjä on vastuussa myös niistä henkilöistä, jotka hän päästää tunnuksillaan sisälle. Perheenjäsenet voivat tulla omatoimikirjastoon yhdellä kirjautumisella.

Kirjaston käyttö omatoimiaikana

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Varatun aineiston voi noutaa varaushyllystä.

Tulostaminen ja kopioiminen omatoimiaikana on mahdollista, jos sinulla on käyttäjätili. Käyttäjätilin saat kirjastosta.

Omatoimikirjaston käyttäjien on noudatettava omatoimikirjaston käyttösääntöjä.

Sisäänkirjautuminen

Kun käytät kirjastoa omatoimiaikana, sinun tulee kirjautua sisään ulko-oven läheisyydessä olevalla kortinlukulaitteella.

Näytä kirjastokortti kortinlukulaitteelle viivakoodi ylöspäin. Näppäile sitten nelinumeroinen PIN-koodisi. Tämän jälkeen ulko-ovi avautuu ja pääset kirjastoon.

Jos olet kirjastossa kirjaston siirtyessä omatoimiaikaan, sinun tulee kirjautua sisään.

Lainaaminen ja palauttaminen

Voit lainata ja palauttaa aineistoa kirjaston lainaus- ja palautusautomaateilla. Niiden käyttöä varten tarvitset voimassa olevan kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Aineiston palauttamiseen et tarvitse kirjastokorttia.

Palautukset voit jättää myös ulko-oven vieressä olevaan palautuslaatikkoon.

Turvallisuus

Omatoimikirjaston turvallisuutta valvotaan kulunvalvonnalla ja tallentavalla kameravalvonnalla, joiden käytössä sovelletaan tietosuojalakia (1050/2018).

Kiinteistönhuollosta vastaa SOL, p. 020 570 0200.
Kiinteistön vartioinnista vastaa Etelävartiointi, p. (09) 3154 9000.