Siirry sisältöön

Palvelut

Voit digitoida vanhoja VHS-kasetteja DVD-levylle ja valokuvia muistitikulle. Otathan mukaan oman tyhjän tallennusvälineesi. Opastamme digitointilaitteiden käytössä. Digitointi on ilmaista.

Lisätietoja ja ajanvaraus:

Inkoon kirjasto

Rantatie 2, 10210 Inkoo

Kaukolainat

Mikäli etsimääsi aineistoa ei löydy Helle-kirjastoista, se voidaan tilata kaukolainana jostain toisesta kotimaisesta kirjastosta. Kirjasto kaukolainaa myös aineistoa ulkomaisista kirjastoista. Ulkomaisten kirjastojen lähettämistä kaukolainoista lainaaja maksaa lähettäjäkirjaston perimän maksun. 

Kaukolainan voit tilata e-lomakkeella(siirryt toiseen palveluun), sähköpostitse tai kirjaston asiakaspalvelusta. Noutamattomista kaukolainoista perimme maksun.

Hinnat:

  • kaukolainat 4 €
  • kaukolainat korkeakoulukirjastoista  8 € 
Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voit kuunnella suoraan verkosta.

Tutustu Celia-kirjaston palveluihin heidän kotisivullaan(siirryt toiseen palveluun). Kysy lisää ja pyydä käyttäjätunnukset kirjastosta.

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto(siirryt toiseen palveluun) tarjoaa kirjastopalveluita vieraskieliselle väestölle. Sen kokoelmassa on teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Kirjasto kuuluu pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin.

Aineiston tilaaminen on maksutonta. Jos haluat tilata Monikielisen kirjaston aineistoa, ota yhteyttä Inkoon kirjastoon.

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kirjasto(siirryt toiseen palveluun) tarjoaa kirjastopalveluja venäjänkieliselle väestölle ja kaikille venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Kirjasto sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa ja kuuluu Helmet-kirjastoihin.

Aineiston tilaaminen on maksutonta. Jos haluat tilata Venäjänkielisen kirjaston aineistoa, ota yhteyttä Inkoon kirjastoon.

Inkoon kirjasto

Rantatie 2, 10210 Inkoo

Käyttösäännöt
Maksut

Kirjaston palvelut ja kirjaston käyttö ovat pääsääntöisesti ilmaisia. Maksuja saattaa kuitenkin kertyä esimerkiksi myöhässä palautetusta aineistosta. Lue lisää Helle-kirjastojen maksuista.

Kirjastossa kokoontuu suomen- ja ruotsinkielinen lukupiiri kerran kuussa. Ruotsinkieliseen lukupiiriin osallistuvat kertovat lukemistaan kirjoista. Lukupiirit ovat kaikille avoimia. Lukupiirin tapaamiset löydät tapahtumakalenterista.

Kirjaston lehtisalissa voi järjestää näyttelyitä. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn pystyttämisestä ja purkamisesta. Huomioithan, että kirjasto on avoinna myös omatoimiaukioloajoin, jolloin kirjastossa ei ole henkilökuntaa valvomassa tilan käyttöä. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Vastuu näyttelyn aineistosta on näyttelyn järjestäjällä. 

Kirjastossa on näyttelyvitriini, jossa voi järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. Voit varata vitriinin ilmaiseksi käyttöösi yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Vitriinin mitat: 165X91X43 cm, sisältäen kolme lasihyllyä. Näyttelyvaraukset kirjaston infotiskiltä, puhelimitse tai sähköpostitse.

Inkoon kirjasto

Rantatie 2, 10210 Inkoo

Tietokoneet

Kirjaston tietokoneet ovat käytettävissä myös omatoimiaikana. Kirjastossa on langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla laitteellasi.

Pelikonsolit

Kirjastossa on pelihuone, josta löytyy Nintendo Switch, Playstation 4 ja Wii U. Pelihuone on auki kirjaston palveluaikoina.

Kirjastossa voit tulostaa, kopioida ja skannata. Skannaaminen on ilmaista, mutta tulosteista ja kopiosta perimme maksun.

Tulostus- ja kopiointimaksut:
A4: 40 senttiä
A3: 80 senttiä

Hiljainen työskentelytila

Kirjastossa on hiljainen työskentelytila, jonka voit varata käyttöösi. Työskentelytila on käytössä kirjaston palveluaikoina. Sinulla voi olla kerrallaan viisi varausta. Voit varata tilan sähköpostitse tai puhelimitse.

Tilassa voi myös järjestää kokouksen. Istumapaikkoja on neljälle. Tilassa on full HD-näyttö ja langaton verkko, joten voit työskennellä omalla laitteellasi.

Inkoon kirjasto

Rantatie 2, 10210 Inkoo