Siirry sisältöön

Virkistysalueet

Satumaisen kauniit saaristomaisemat mäntymetsineen ja jylhine kallioineen jaksavat aina ihastuttaa! Nauti monimuotoisesta luonnosta ja bongaile nappisilmäisiä harmaahylkeitä sekä taivaalla liihottavia merikotkia mennessäsi.


Vaelluskengät jalkaan, eväät reppuun ja nokka kohti jännittäviä seikkailuja.
Tutustu Inkoon virkistysalueisiin ja lähde nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta kävellen, meloen, veneillen tai vaikkapa hiihtäen!

Täydellinen retkikohde omatoimisille vesilläliikkujille ja kalastajille. Kimalteleva meri, tuoksuva havumetsä ja virkistysalueen valtava koko takaavat tekemistä ja tutkittavaa pitkäksi aikaa. Pidä silmät auki alueella liikkuessasi – täältä löytyy muun muassa mielenkiintoisia muinaishautoja hämmästeltäväksi!

Alueelta ei löydy kiinnitysrenkaita tai -poijuja, mutta rantautumaan pääsee pohjois- ja eteläpuolella.

 • Alueen pinta-ala: 16 h
 • Merikarttasarja: B 932
 • Palvelut: Ei palveluita

Täältä löydät karujen saaristomaisemien ja kumpuilevien metsikköjen lisäksi poikkeuksellisen kattavat palvelut. Jos mielesi tekee viihtyä yön yli, onnistu se näppärästi majoitusmahdollisuuksien myötä. Ulkoilualueelta löytyy myös esimerkiksi useita laitureita, soutuveneitä sekä kaksi saunaa.

Alueelle pääsee sujuvasti omalla veneellä. Mikäli kurvaat paikalle autolla, pääset nauttimaan ihastuttavasta rannikotiestä sekä Barösundin veikeästä lossista. Lossi vie maitse liikkuvat reippailijat Orslandetin saareen, jonka eteläkärjessä Gölisnäs sijaitsee.

 • Alueen pinta-ala: 14 ha, vesialue 4 ha
 • Merikarttasarja: B 632
 • Palvelut: Infotaulu, keittokatoksia, pysäköintipaikka, käymälöitä, uimalaitureita, kiinnityspoijuja, venelaitureita ja soutuveneitä. Vuokrattavina: aittoja, mökkejä ja kaksi saunaa

Katso lisätietoja sekä palveluiden hinnat täältä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)!

Kurvaa veneellä kohti uusia kokemuksia!
Jylhä Hankelö on loistava retkikohde kaikille omatoimisille, saariseikkailuja rakastaville henkilöille.

Alueella on suuria korkeuseroja. Parhaat rantautumispaikat löytyvät saaren pohjoisosasta, korkealle kurottelevan näköalakallion luota. Huomaa, että alueelta ei löydy kiinnitysrenkaita eikä –poijuja.

 • Alueen pinta-ala: 13 ha, vesialue 36 ha
 • Merikarttasarja: B 632
 • Palvelut: Ei palveluita

Jakobsberg sijaitsee Jakobramsjössä, syväsatamaan johtavan väylän varrella. Täällä nautitaan perinteisistä, ihastuttavista saaristomaisemista – rosoisista kallioista, mäntyjen reunustamista rantaviivoista ja laiskasti ohitse liitelevistä lokeista.

 • Alueen pinta-ala: 18 ha
 • Merikarttasarja: 20
 • Palvelut: Ei palveluita

Ainutlaatuinen, harvinaisen suuri yhtenäinen merenranta-alue, jonne haluaa aina palata uudelleen. Kopparnäs-Störsvikenistä löydät yli 15 km rakentamatonta rantaviivaa, lintutornin muuttolintujen ihmettelyä varten, täydellisiä lenkki- ja pyöräilymaastoja sekä paljon, paljon muuta.
Maisemia löytyy joka makuun – voit nauttia metsän rauhasta, tasapainotella jyrkänteillä meren tyrskyjen keskellä, tepastella niittyjä ja peltoja pitkin, upottaa varpaat rannan lämpöiseen hiekkaan tai ihailla salaperäisiä suo-alueita.

Virkistysalueelle kuuluu useita saaria, joihin pääsee tutustumaan vesiteitse. Näitä suurin on Stora Halsö, jonka pohjoispäädystä löytyy laituri, poijuja sekä kiinnitysrenkaita. Saarelta löytyy tulipaikka, käymälä sekä itsepalveluperiaatteella toimiva sauna.

 • Alueen pinta-ala: manner 721 ha, saaret 67 ha, vesialue 1497 ha 
 • Merikarttasarja: B 630
 • Palvelut: Infotauluja, pysäköintipaikkoja, keittokatoksia, käymälöitä, sauna, kaivo, lintutorni, kiinnitysrenkaita ja -poijuja, venelaitureita sekä tulipaikkoja

Tutustu Kopparnäs-Störsvikin alueeseen ja sen kiehtovaan historiaan täällä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)!

Porkkalanselän keskellä, ulkoväylän ja sisäväylän välissä sijaitseva linnoitussaari Porsö on ehdottomasti käymisen arvoinen. 

Puolustusvoimien vuokra-aika Porsössä loppui vuonna 2013, ja nyt myös tavalliset tallaajat saavat matkustaa saarelle ihailemaan deaktivoituja ja naamioituja tykkejä, tulenjohtotorneja ja bunkkereita, joista osaan pääsee jopa sisälle. 

Porsön luonto on todella monimuotoinen, ja sisäsaaressa pääseekin hämmästelemään vanhaa aarniometsää, entisiä viljelymaita ja niiden sammaloituneita rajamerkkejä, hiljaisia suoalueita sekä tiheitä koivikkoja. Taivaalla liitelee merikotkia ja tarkkasilmäisimmät voivat bongailla harmaahylkeitä aallokossa.

Kirkkonummen, Siuntion ja Espoon veneseurojen vapaaehtoiset ovat rakentaneet saaren koillisrannalle laiturin, käymälän sekä pöytäryhmän. Laituri on korkea, eikä siihen saa pieniä moottoriveneitä kiinni. 

Porsön ja viereisen Ryssklobbenin, entisen Porsöklobbenin, välillä kulkee salmi. Tämän matalan, hiekkapohjaisen salmen läpi ei voi ajaa isolla veneellä, mutta se sopii loistavasti uimiseen ja melontaan. Myös Ryssklobbenin huipulla kannattaa pyörähtää, jos uskaltaa – ympärillä avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavan upeat!

 • Porsö sijaitsee Porkkalan selällä (59°59’07.3”P, 24°11’17.0”I)
 • Alueen pinta-ala: 48 ha
 • Palvelut: Koillisrannasta löytyy erittäin korkea laituri, käymälä ja pöytäryhmä. Luoteiskulmassa sijaitsee puolustusvoimien entinen laituri

Pehmoisista hiekkarannoista uneksivan reissaajan nappivalinta. Vain kuuden kilometrin päässä Inkoon satamasta sijaitseva Stora Fagerö on erityisesti lapsiperheiden ja melojien mieleen. Rantautuminen sujuu helposti ja alueelta löytyy hyvien palveluiden lisäksi reippaasti telttapaikkoja.

Yksi saaren suurimpia valttikortteja on sen matala ranta ja varpaanvälejä hivelevän hieno hiekka. Erityisen ihanien rantojen lisäksi alue on mitä loistavin retkikohde, kun mieli tekee marjamättäille tai sienimetsälle.

 • Alueen pinta-ala: 32 ha
 • Merikarttasarja: B 630, B 632
 • Palvelut: Infotaulu, tulipaikka, keittokatos, käymälä, kaivo, laituri ja kiinnityspoijuja

Pieni, luonnonkaunis Böleudden on ihastuttava alue Östra Långö –nimisen saaren niemellä. Edustalla avautuu Porkkalanlahti jota kelpaa ihailla pidempäänkin, vaikka eväsleipiä natustellessa.  

 • Alueen pinta-ala: 3,4 ha
 • Merikarttasarja: 19
 • Palvelut: Alueelta löytyy laituri, viisi poijua, grillipaikka ja -katos sekä ulkokäymälä

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija.

Lue lisää