Siirry sisältöön

Uusi palvelu inkoolaisille – nyt voit saada henkilökohtaista liikuntaneuvontaa

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu inkoolaisille, jotka liikkuvat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän, ja jotka tarvitsevat neuvoa ja tukea liikkumisen aloittamiseen. Palvelu on yksilöllinen ja tarkoitettu täysi-ikäisille.

Inkoon vapaa-ajanohjaaja Pia Helle kertoo, mistä on kyse.

– Valtakunnallisella tasolla tavoitteena on tarjota liikuntaneuvontaa kaikissa Suomen kunnissa. Siksi myös Inkoo on päättänyt tarjota palvelua. Me suomalaiset liikumme liian vähän ja vaikutukset eivät ole positiivisia. Heikko terveys on yhteiskunnalle aivan liian kallista, Helle sanoo.

Vapaa-ajanohjaaja Pia Helle kannustaa kaikkia liikkumaan.

Hän jatkaa kertomalla liikuntaneuvonnan hyödyistä.

– Liikuntaneuvonta on ennaltaehkäisevä toimenpide ja haluamme tavoittaa heitä, jotka terveytensä kannalta liikkuvat liian vähän. Monia elämäntapasairauksia voidaan ehkäistä aktiivisemmalla elämäntavalla ja haluan myös tuoda esille yhä yleistyvää henkistä pahoinvointia. Kyse ei ole vain painosta, vaan liikunnalla on myös positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen, verenpaineeseen ja toimintakykyyn, Helle kertoo.

Kiinnostuitko liikuntaneuvonnasta?