Siirry sisältöön

Vierassatamat

Inkoon saaristo ei ole vain kaunis – se on myös täynnä elämää.

Ankkuroi Etelärannikon salaiseen helmeen!

Vierassatamia löytyy Inkoosta kolme, ja luonnonsatamia on muun muassa Stora Fagerössä ja Gölisnäsissä.

Tervetuloa iloiseen Inkooseen, seikkailija! Taukoile jäätelön verran tai jää pidemmäksi aikaa – täältä löydät kaikkea ja vähän enemmän.

Inkoo tarjoaa veneilijöille erinomaisen vierassataman kirkonkylän keskustassa. Se sijaitsee maalaiturin kummallakin puolella Kyrkfjärdenin rannalla. Satamaan saavutaan 2,4 m syvää väylää pitkin (tekninen syvyys 3 metriä). Satamassa on yhteensä 75 vierasvenepaikkaa ja 5 lyhytaikaista paikkaa.

Tankkausaseman vierestä löytyy septityhjennyspiste ja juomavesipiste.

Sataman välittömässä läheisyydessä on viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, polttoainejakeluasema, taksiasema, venehuoltoa ja -korjaamoita, venetarvikemyymälöitä, pankki, apteekki, terveyskeskus, elintarvikeliikkeitä, taideputiikkeja ynnä muita palveluita. 

Rallimaailmanmestari Marcus Grönholmin pyörittämästä puisesta kauppakeskus Strandista löytyy mm. vaate- ja sisustusmyymälöitä, venetarvikekauppa, kampaaja, kuntosali, Alkon myymälä, kahvila sekä ravintola.

Inkoon kirjasto tarjoaa langattoman verkon ja hyvän valikoiman lehtiä lukusalissa sekä asiakastietokoneita. Inkoon uusi koirapuisto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Gammelgårdenin kotiseutumuseoon tai mahtavaan keskiaikaiseen kivikirkkoon kylän keskustassa.

Matkailuinfoa löytyy Inkoon kirjastosta osoitteessa Rantatie 2, 10210 Inkoo.

Palvelemme teitä ravintola SEA WE:ssä, Rantatie 1, 10210, Inkoo. Puh. +358 50 543 1090

Hinnat 1.6-31.8.

  • Satamamaksu 20 €/vrk (+ sähkömaksu)
  • Kylkipaikka maalaiturin päädyssä 40 €/vrk (+ sähkömaksu)
  • Satamamaksun voi maksaa vierassataman henkilökunnalle.
  • Palveluajan ulkopuolella avainkoodin suihku- ja wc-tiloihin saa numerosta +358 050 543 1090.

Kiinnostaisiko venepaikka Inkoossa?

Häkellyttävän komea tammiparatiisi Elisaari on Helsingin kaupungin omistuksessa. 80-luvun puoliväliin saakka saari oli avoin vain helsinkiläisille. Nykyisin tähän rehevään keitaaseen ja kulttuurikeskukseen ovat tervetulleita kaikki.  

Elisaaren luontopolku kulkee halki yhden maamme suurimmista tammimetsistä. Saarella on myös kahvila legendaarisine munkkeineen, yöpymismahdollisuudet ja uutuutena kartanoravintola ruokalistallaan pizzaa, kalaa ja riistaa.

Toiminta on laajentunut voimakkaasti viime vuosina, mutta yrittäjäpariskunta Pentti Järvinen ja Sari Komulainen pitää tärkeänä vuorovaikutusta luonnon kanssa.

– Suuri osa saaresta on luonnonsuojelualuetta. Luonto leimaa kaikkea tekemistämme, konserteista taideprojekteihin. Mottomme on ”luonnon löytäminen”. Ajatuksena on, ettei Elisaaren kävijä vain nauti luonnosta, vaan myös päästää luonnon ja sen eheyttävät ominaisuudet sisälleen, sanoo Sari Komulainen.

Barösundin kuuluisa lautta

Barösundin väylä on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä.

Elävässä saaristokylässä on polttoainemyynti 24/7, kauppa, ravintola, Inkoon apteekin lääkekaappi, kahvila, sauna ja Pelle P-shop. Barösundin vierassatamassa on 50 venepaikkaa. Kylään on myös ilmainen lauttayhteys(siirryt toiseen palveluun).

Barösund sai uutta puhtia 2014 Linda Hellström-Pasasen ja Petteri Pasasen avattua vanhaan kyläkouluun ravintolan. Yrittäjäpari on jatkanut toiminnan kehittämistä.

– Tervetuloa Inkoon saaristoon – keskelle luontoa kaikin mukavuuksin, toivottaa Linda Hellström-Pasanen ravintola Scolasta(siirryt toiseen palveluun).

Inkoon vierassatama