Siirry sisältöön

Jätehuolto ja kierrätys

Pidetään Inkoo yhdessä siistinä! Alta löydät kaiken tarvitsemasi informaation jätehuoltoa ja kierrätystä koskien.

Jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll on seitsemän kunnan omistuksessa (Hanko, Karkkila, Inkoo, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti, Askola, Pornainen, Porvoo, Sipoo ja Loviisa). 

Rosk’n Roll vastaa seuraavista toiminnoista:

Inkoon jäteasema, Arokotka, vastaanottaa sekä maksullista että maksutonta jätettä.

Kierrätys

Voit vähentää maksullista jätemäärää lajittelemalla kotitalousjätteen ja kierrättämällä kaiken käyttökelpoisen. Lasin, paperin, pienmetallin, pahvin ja vaatteiden keräys- tai ekopisteitä on eri puolilla kuntaa.   

Tarkista lähimmän ekopisteen sijainti(siirryt toiseen palveluun) ja millaista jätettä eri pisteissä vastaanotetaan.  

Uudenmaan jätelautakunta

Jätelautakunta on 12 kunnan alueellinen jätehuoltoviranomainen. Siihen kuuluvat Itä-Uudeltamaalta Askola, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo sekä Länsi-Uudeltamaalta Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Lautakunnassa on 12 kuntien valitsemaa jäsentä, yksi jokaisesta jäsenkunnasta. Jätelautakunnan tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat jätehuoltomääräysten antaminen sekä jätetaksan ja sen maksujen hyväksyminen.

Uudenmaan jätehuoltoviranomainen hoitaa kuntien jätehuollon viranomaistehtäviä. Jätehuoltoviranomainen seuraa jätehuollon toteutumista ja käsittelee siihen liittyviä hakemuksia ja muistutuksia sekä tekee tarvittavia viranhaltijapäätöksiä. 

Jätehuoltoviranomaisen nettisivut löytyvät osoitteesta www.ujlk.fi(siirryt toiseen palveluun), josta löytyy myös jätehuoltomääräykset ja jätetaksat sekä lautakunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat. Nettisivujen kautta kuntalainen voi muun muassa hakea keskeytystä omaan jätehuoltopalveluun tai sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä.

Uudenmaan jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot:

Roskaantuminen

Jätteiden hylkääminen luontoon on kielletty. Kielto koskee myös risujen ja puutarhajätteiden vientiä yleisille alueille kuten metsiin, puistoihin ja muille yleisille paikoille.

Lue lisää