Siirry sisältöön

Inkoon kesä 2024

Inkoon kesä 2024

Lippis ojoon ja sandaalit jalkaan – se on kesä nyt! 
Kesäinen Inkoo on täynnä tekemistä ja touhuamista. Vuoden 2024 ihastelun arvoisia uutuuksia ovat muun muassa laajennettu pienvenesatama, kaunis rantaraitti ja erilaiset tapahtumat sekä vierailut saaristossa.

Legendaarista Inkoon päivää on myös pidennetty tänä vuonna päivitetyn ohjelman myötä, ja lauantaina 29.6. kannattaakin kurvata iloiseen Inkooseen aavistuksen kauempaakin!

Inkoon päivän vilinää

Joka lauantai jotain – koko kesän läpi!

Paras tapa viettää lauantaipäivää on tietenkin tehdä se Inkoosta käsin. Sen takia meillä onkin kaikki kesälauantait täynnä hurjan mukavaa ohjelmaa koko perheelle!

KesäkuuHeinäkuuElokuu
1.6. Koulun päättäjäiset6.7. Barösundin päivä3.8. Saarihyppely
8.6. Meri ja Musiikki13.7. Käsityöläispäivä8.8. Koulut alkaa
15.6. Pienvenesataman avajaisjuhlat20.7. Lasten päivä Inkoossa
22.6. Juhannus27.7. Yhteislaulua ruotsiksi Gammelgårdenilla
29.6. Inkoon päivä

Kesän 2024 tapahtumat

… Ja tapahtuuhan Inkoossa muinakin päivinä kaikenlaista kivaa. Kurkkaa alta meidän kaikenkattava tapahtumakalenteri!

Suosittelemme kirjoittamaan ylös kalenteriin ainakin pienvenesataman avajaisjuhlat 15.6., Inkoon päivän 29.6. ja Lasten päivän 20.7. Toivomme tietenkin, että tulette viihtymään useampiin kivoihin tapahtumiimme.

Haluatko varata toripaikan? Se onnistuu alta!

Lapsiperheet hoi!

Kukapa ei olisi unelmoinut vierailusta Muumien taivaansinisessä talossa? Muumipuiston portit ovat aina avoinna pienille ja isoille vierailijoille.

Kunnantalon ja kirjaston vieressä sijaitsevassa keskustaleikkipuistossa viihtyy kaikenikäiset seikkailijat. Muumitalon lisäksi puistosta löytyy esimerkiksi keinuja, kaksi kiipeilytelinettä, linnunpesäkeinu ja isommille lapsille hauska köysirata sekä shakkipöytä.

Rantatie 3, 10210 Inkoo

Inkoon Muumipuistossa kelpaa temmeltää menemään

Vierailun arvoiset kohteet

Taukoile jäätelön verran tai jää pidemmäksi aikaa – täältä löydät kaikkea ja vähän enemmän.

Inkoo tarjoaa veneilijöille erinomaisen vierassataman kirkonkylän keskustassa. Se sijaitsee maalaiturin kummallakin puolella Kyrkfjärdenin rannalla. Satamaan saavutaan 2,4 m syvää väylää pitkin (tekninen syvyys 3 metriä). Satamassa on yhteensä 75 vierasvenepaikkaa ja 5 lyhytaikaista paikkaa.

Tankkausaseman vierestä löytyy septityhjennyspiste ja juomavesipiste.

Tankkausaseman vierestä löytyy septityhjennyspiste ja juomavesipiste.

Teitä palvellaan ravintola SEA WE:ssä, Rantatie 1, 10210, Inkoo. Puh. +358 50 543 1090.

Hinnat 1.6-31.8.

  • Satamamaksu 20 €/vrk (+ sähkömaksu)
  • Kylkipaikka maalaiturin päädyssä 40 €/vrk (+ sähkömaksu)
  • Satamamaksun voi maksaa vierassataman henkilökunnalle.
  • Palveluajan ulkopuolella avainkoodin suihku- ja wc-tiloihin saa numerosta +358 050 543 1090.

Kiinnostaisiko venepaikka Inkoossa?

Rallimaailmanmestari Marcus Grönholmin pyörittämästä puisesta kauppakeskus Strandista löytyy mm. vaate- ja sisustusmyymälöitä, venetarvikekauppa, kampaaja, kuntosali, Alkon myymälä, kahvila sekä ravintola.

Kauppakeskus Strand

Pienvenesataman välittömässä läheisyydessä on viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, polttoainejakeluasema, taksiasema, venehuoltoa ja -korjaamoita, venetarvikemyymälöitä, pankki, apteekki, terveyskeskus, elintarvikeliikkeitä, taideputiikkeja ynnä muita palveluita. 

Inkoon kirjasto tarjoaa langattoman verkon ja hyvän valikoiman lehtiä lukusalissa sekä asiakastietokoneita. Inkoon uusi koirapuisto sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Gammelgårdenin kotiseutumuseoon tai mahtavaan keskiaikaiseen kivikirkkoon kylän keskustassa.

Matkailuinfoa löytyy Inkoon kirjastosta osoitteessa Rantatie 2, 10210 Inkoo.

Inkoo on täynnä hauskaa tekemistä! Inkoo on täynnä hauskaa tekemistä! Tässä muutamia vinkkejä nähtävyyksistä – nämä kannattaa kerätä talteen heti.

Gammelgården

Historian havinaa Inkoon omassa kotiseutumuseossa.

Gammelgårdenin museo perustettiin vuonna 1936 Inkoon kunnan 600-vuotisjuhlien yhteydessä. Kotiseutumuseossa on yli 20 rakennusta, jotka on pystytetty lähinnä talkoovoimin. Nämä menneitä aikoja huokuvat rakennukset sekä kaikki esineet ovat peräisin eri puolilta Inkoota ja niillä on kaikilla omat tarinansa.

Museontie 6, 10210 Inkoo

Muumipuisto

Tervetuloa leikkimään kaikki lapset ja lapsenmieliset!

Kunnantalon ja kirjaston vieressä sijaitsevassa keskustaleikkipuistossa viihtyy kaikenikäiset seikkailijat. Muumitalon lisäksi puistosta löytyy esimerkiksi keinuja, kaksi kiipeilytelinettä, linnunpesäkeinu ja isommille lapsille hauska köysirata sekä shakkipöytä.

Rantatie 3, 10210 Inkoo

Fagervik

Fagervikin kartanon ainutlaatuinen ruukkialue on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde!

Luonnonkauneuden ja vehreyden ympäröiminä järven tuntumassa sijaitsevat kartano, kirkko, pajat, puisto sekä punaiset mökit luovat hätkähdyttävän 1700-luvun miljöön, jota on vaikea löytää mistään muualta maassamme. Täällä kulttuurihistoria ja nykypäiväinen maatalous kohtaavat ja yhtyvät tavalla, joka on monen sukupolven määrätietoisen, väsymättömän työn tulos.
Ruukin kirkossa sijaitsee Suomen vanhimmat soittokuntoiset urut, jotka pientä viritystä lukuun ottamatta ovat säilyneet alkuperäisessä kunnossa.

Voit kiertää ruukkia kävellen ja museossa voit tutustua Carl Billstenin vuonna 1646 perustaman ruukin sekä kartanon historiaan. Museon näyttely koostuu vanhoista kuvista ja esineistä, ja se esittelee vierailijoilleen ruukin ja kartanon melkein 300-vuotisen historian sekä puutarhan ainutlaatuisine rakennuksineen.

Alueella on kävelyreitti tiedotustauluinen ja vanhassa ruukinpappilassa on ihastuttava kesäkahvila.

Fagervikin kartanon tie, 10250 Fagervik

Barösund

Barösundin väylä on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä.

Elävässä saaristokylässä on polttoainemyynti 24/7, kauppa, ravintola, Inkoon apteekin lääkekaappi, kahvila, sauna ja Pelle P-shop. Barösundin vierassatamassa on 50 venepaikkaa, ja kylään on myös ilmainen lauttayhteys(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Kopparnäs

Kaunis Kopparnäs on aina käymisen arvoinen luontokohde!

Kopparnäs-Störsvikenistä löydät yli 15 km rakentamatonta rantaviivaa, lintutornin muuttolintujen ihmettelyä varten, täydellisiä lenkki- ja pyöräilymaastoja sekä paljon, paljon muuta.
Maisemia löytyy joka makuun – voit nauttia metsän rauhasta, tasapainotella jyrkänteillä meren tyrskyjen keskellä, tepastella niittyjä ja peltoja pitkin, upottaa varpaat rannan lämpöiseen hiekkaan tai ihailla salaperäisiä suo-alueita.

Tutustu Kopparnäs-Störsvikin alueeseen ja sen kiehtovaan historiaan täällä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)!

Kopparnäsintie 432, 10160 Degerby

Vietä päivä Inkoossa!

Mietitkö, mitä puuhaisit Inkoossa saapuessasi bussilla, veneellä tai fillarilla? Oli menopelisi mikä tahansa, täältä löytyy tekemistä. Kurkkaa vinkit kesäpäivien viettoon!

Lue lisää

Pysäköinti Inkoossa

Inkoon kirkonkylältä löytyy useampi pysäköinnille tarkoitettu alue. Alta näet vuoden 2024 ajankohtaiset pysäköintijärjestelyt.

Julkinen liikenne

Täällä Inkoossa liikut helposti paikasta toiseen bussilla tai vaikkapa meidän oman Inkyyti-kutsukyytipalvelun avulla. Kätevää saaristoliikennettä ei myöskään sovi unohtaa – taksiveneet kuljettavat matkustajia Inkoossa ympäri vuoden!

Inkoon bussiliikenteestä vastaa Matkahuolto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Matkustajat voivat hankkia Matkahuollon Inkoo-lipputuotteiden kausi- ja sarjalippuja kätevästi Matkahuollon Reitit ja Liput(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -sovelluksen kautta.

Saaristoliikenne kesällä 2024

ELY-keskus tukee Inkoon saariston ympärivuotista henkilöliikennettä. Liikennettä vuosina 2024-2025 hoitaa Mikael Rehnberg. Kuljetukset ovat maksullisia muille kuin vakituisesti saaristossa asuville. Liikennöitsijä määrittelee kuljetusmaksut ja vastaa reitin aikataulusta.

Tilaukset: Mikael Rehnberg +358 400 473 928, sähköposti: micke.rehnberg@pp.inet.fi