Siirry sisältöön

Esi- ja perusopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Inkoon esiopetus toimii alakoululujen yhteydessä, joko koulurakennuksessa tai koulun lähellä sijaitsevassa rakennuksessa. Lapset siirtyvät siten joustavasti esiopetuksesta kouluun. 

Kunnan järjestämä lakisääteinen esiopetus on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkamista. Esiopetuksen laajuus on noin neljä tuntia päivässä. Lukukausi noudattelee pääosin kouluissa noudatettavia työ- ja loma-aikoja. Esiopetus on maksutonta.

Perusopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetuksessa olevat lapset, jotka aloittavat perusopetuksen syksyllä, eivät ilmoittaudu perusopetukseen erikseen. Esiopetusryhmän valinta toimii myös kouluvalintana. Lasten huoltajat saavat asiasta lisätietoa koulun kautta Wilmassa.

Perheen muuttaessa Inkooseen tulee ottaa yhteys lähikoulun rehtoriin. Tällöin oppilaat ilmoittautuvat uuteen kouluun sähköisellä lomakkeella.

Tutustu myös näihin:

Esikoulun jälkeen lapsille tarjotaan mahdollisuutta osallistua esikoulukerhoon, joka on maksullista toimintaa. Se järjestetään koulussa perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteydessä. Huoltaja voi myös valita täydentävän päivähoidon, joka järjestetään päiväkodissa.

Inkoossa esi- ja perusopetukseen osallistuvat oppilaat ovat oikeutettuja koulukuljetukseen, jos koulutien pituus ylittää 3 km (esioppilaat ja 1.-4.- luokkalaiset) tai 5 km (5.-6.- luokkalaiset) ja jos koulutie on vaarallinen (kantatie 51 ja Barösundin lautta).

Koulukuljetus järjestetään myös, jos se on tarpeen mm. oppilaan sairauden tai tapaturman vuoksi. Kuljetusoppilaat kävelevät kuljetusreitin pysäkille.