Siirry sisältöön

Tervetuloa saaristoon!

Skäri kutsuu!

Koe Inkoon saaristo kaikessa loistokkuudessaan – ihaile vesilintujen sulokkaita sukelluksia ja ylvään merikotkan lipumista taivaan halki, bongaile ujoja mutta uteliaita hylkeitä, vieraile monipuolisilla saarilla ja nauti meren tuoksusta sekä vauhdin hurmasta veneen kyydissä. 

Kopparnäsin niemen, Gölisnäsin ja Stora Fagerön ulkopuolella sijaitsevat Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen saaret, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Vantaan kaupunki omistaa Orslandetilla sijaitsevan Bjursin ulkoilualueen, jonka ylpeyden aiheisiin kuuluvat retkeily ja luontopolut. Helsingin kaupunki taas omistaa tammisen paratiisin, Elisaaren, sen vierassataman, mökit ja kesäravintolan. Aina 1980-luvun puoliväliin asti kaikkien vierailijoiden oli todistettava asuvansa Helsingissä astuakseen maihin saaressa, mutta nykyään saari on avoinna kaikille.

Aivan kuten koko luontoparatiisi nimeltä Inkoo.

Vierassatamat

Inkoon saaristo ei ole vain kaunis – se on myös täynnä elämää. Vierassatamia löytyy Inkoosta kolme, ja luonnonsatamia on muun muassa Stora Fagerössä ja Gölisnäsissä.

Lue lisää

Etkö omista venettä, mutta saaristossa kurvailu kiinnostaa? Inkoon kunnasta löytyy taksiveneitä, joita voi tilata merelle suuntautuvia retkiä varten. Muista myös kurkata jokamiehenoikeudet, meripelastusneuvot sekä kalastusluvat kuntoon ennen kuin nostat ankkurin ja suuntaat kohti seuraavaa seikkailua!

Virkistysalueet

Vaelluskengät jalkaan, eväät reppuun ja nokka kohti jännittäviä seikkailuja. Tutustu Inkoon virkistysalueisiin ja lähde nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta kävellen, meloen, veneillen tai vaikkapa hiihtäen!

Lue lisää